Köpa kamera?

Varit på jakt efter en ny kamera ett tag men alla är ju för dyra. Men nu har jag hittat en som jag vill ha och är helt acceptabel till priset! Funderar på att köpa den i ett paketspris så man får ett eller två bra objektiv också. Varför har man inte skaffat en ordentlig kamera förr?
Nikon D3100

just nu

Inläggets rubrik fick mig bara att tänka på en enda sak. Vilket inte riktigt var meningen. Även om hårfallet är oklanderligt.

Dagarna spenderas för tillfället hemma. Uppsatstider, ni vet. Men istället för att skriva på min uppsats fastnar jag alltid för nått annat. Vi har skaffat fler tv-kanaler och det är ju alltid nånting man fastnar för, i alla fall på History chanel. Och Canal+ visar alltid nån dålig svensk film som man inte har sett på 10 år.
Bland annat den här filmen som var en av mina favoritfilmer när jag var ett litet barn. Min favoritscen är när Johannes Brost dör. En sån lättnad.


Det är gratis

Ölglas på golvet, dammtussar i hörnen, väldigt smutsigt, döda flugor bland redskapen. Ja, där gymmar jag.
Positiva:
-Jag får i alla fall gymma gratis
-Man tränar alltid ensam och slipper annat svettigt folk (perfekt för den folkskygge med andra ord)
-Eftersom att man tränar ensam, väljer man själv musiken

Nämnde jag att jag använder ölglasen för att fånga upp vatten som rinner från taket när det regnar?

En sån där tävling

Lusekofte Navy Blue
Tävla om en jumpsuit på Piece of Norway!

En god kaka

I helgen bakade jag kladdkaka. En jättegod. Den rekommenderades av min vän på en av hennes bloggar och receptet hittar du här! När jag sedan hade fikat denna kladdkaka hela helgen och sedan besökte henne i söndags så blev jag bjuden på...mer av denna supergoda kaka! Med glasyr!

Och ännu en gång. Gör det här så jag (och du!) kan få en biobiljett:
Vill du mysa i biomörkret i höst? MrDeal delar ut ett begränsat antal biobiljetter och det är först till kvarn som gäller!

FREDAG!

Eller, ja. Varje dag är en gåva, som man säger. Mina fredagar brukar inte vara annorlundare än någon annan dag helt enkelt. I alla fall... ikväll ska jag förhoppningsvis träffa mina väninnor som en del av dem jag inte har träffat på jävligt länge. Blir väl så när man är över tjugo år. Bakning, läsa Land och hemmastädning lockar mera nu för tiden. Så brukar i alla fall mina fredagar se ut. Brukar gymma också men kändes inte som om det passande in på temat jag försökte beskriva.

Vill du mysa i biomörkret i höst? MrDeal delar ut ett begränsat antal biobiljetter och det är först till kvarn som gäller!
Det här tycker jag alla som vill gå på bio gratis kan göra! Jag behöver nämligen två pers till som gör det här för att få en biljett själv. Inget skoj, helt seriöst, endast total snålaktighet


Reflektion "bli av med överflödiga kilon 2011"

Såhär nästan ett år sedan jag började träna och tänka på att det inte är okej (för mig) att väga 10 kilo mer än sin pojkvän, känns det så spännande att jag ändå tog tag i det! Även om det dröjde fram tills nyårsskiftet innan jag verkligen började träna regelbundet och ändra mina kostvanor och det gick väldigt segt att lyckas gå ner nånting i vikt men -10 kilo vid vårens slut kändes så skönt. Efter sommaren som gick bestämde jag mig för att gå ner 5 kilo till vilket inte har varit så lätt. Jag blev av med 3 kilo som jag sedan gick upp för att jag slarvade med kosten, så nu är jag tillbaka på målet att gå ned 5 kilo igen. Aja, jag har ingen brådska. Jag äter bara skräpmat och godis på helgerna även om jag borde minska på det mer men jag inbillar mig att träningen jämnar ut det. I alla fall under vardagarna. På helgerna går jag ju upp allting igen. En sak jag brukar bli förbannad på då efter helgen, är folk som inte tränar 5-6 gånger i veckan OCH äter vad de vill, hur gör de?!
Sammanfattning av 2011:
Vinter 2011
Börjar träna regelbundet
Lägger om kosten- minskar på sockerintag
Våren 2011
Når målet -10 kilo
Sommaren 2011
Tränar mindre
Äter mindre av de "dåliga" kolhydraterna
Hösten 2011
Börjar med GI
Når -13 kilo
Slutar med GI
Tillbaka på -10 kilo
Ökar träningen för att kunna äta skräpmat på helgen
Köper mina första jeans på flera år.

Ortopedbesök

Nu när jag tränar rätt mycket har jag märkt att jag måste kolla upp mina fötter och skaffa bättre löpskor. Mina fötter går inåt vilket gör det ganska obekvämt för både fötter och knän i längden. Inte för att jag har lidit av det så mycket men kanske blir det värre i framtiden. Nu har jag dessutom fått nån bula-aktigt sak på sidorna av hälarna för att jag lägger all belastning där.
Så idag var jag på Gå & löp kliniken för att kolla upp mina fötter.
Efter undersökningen konstaterade doktorn att jag måste skaffa inlägg.
Jag fick gipsa mina fötter, vilket var jättemysigt och ska sedan komma tillbaka för att prova ut dem. Jag skulle dessutom ta med mina utnötta springskor för han var nyfiken på hur mina störda fötter formar skon.
Rätt rejält, skulle jag tro. Mm, bra att jag har tagit tag i det här men fan att det ska kosta typ 2000 spänn.

Shake it out

Här står jag helt bekymmerslös, eller åtminstone försöker jag inbilla mig det och pluggar mycket mindre än vad jag ska och gräver istället in mig i massa nördigt datoranvändande, tv-tittande och träning.

Glömde musiklyssnande. Det här albumet är favoriten just nu.

Sjyssta muffins



Andra gången jag tappar koncentrationen, går ut i köket och börjar baka muffins. Den här gången blev det chokladmuffins med nötter, gjorda på mörk blockchoklad. Muffinsen jag bakade förra helgen var tydligen en succé enligt min sambos mamma som ville att jag skulle baka mera åt henne till den här helgen. Det kanske bara är i Sverige man är så pass artig och inte vill baka på någon annans begäran eller be någon baka åt en, men tydligen inte i Algeriet.

Mera muffins

Muffins med blåbär och björnbär samt chokladmuffins med choklad och björnbär. Självklart är chokladmuffinsen godast.