Praktik - Uppsala internationella kortfilmfestival

Japp. Jag behövde visst inte leta så länge. Min praktik i höst blir (endast än så länge ) hos Kulturföreningen för filmfestival i Uppsala som i höst kommer att driva den 31:a Uppsala internationella kortfilmfestival.

Men beroende på hur mycket jag får praktisera där är jag ändå öppen för ännu en praktikplats.

Praktik

Hej! Jag heter Susanne och jag letar praktikplats för hösten. Jag studerar kandidatprogrammet kulturentreprenörskap vid Uppsala universitet och konstvetenskap är mitt huvudämne. Jag är ganska snäll. Jag tycker om att baka och bjuda. Mina intressen är att baka och bjuda. Jag skulle vilja att min praktikplats blev på ett museum. Gärna konstmuseum. Men det är ju tydligen för mycket att begära.

Tips och andra råd mottages gärna!

Take a walk on the wild side

Sådär, då är terminens sista hemtenta färdig (och med förhoppningar att den blir godkänd också) och jag tar sommar.


LÖRDAG: sångtävling, ångest och träningsvärk

Igår var jag med att bygga upp Kulturernas karneval i Engelska parken för att sedan vakta det på natten. I dag är jag helt slut och har världens träningsvärk i mitt ena ben (?). För tillfället skriver jag lite på min hemtenta (just nu: populärkultur i estetiken) och jag hade hoppats kunna besöka karnevalen men antar att det får vänta lite. Dessutom har jag inget sällskap som jag kan ta med mig vilket gör det ganska tråkigt. I alla fall, ikväll är det Eurovision Song Contest - helgens höjdpunkt. Och då vill jag äta chips även om jag har gått upp ett kilo den här veckan. Tack hemtentan, du lyckas fördärva mig varje gång.

Friskt humör

Det verkar vara varmt och soligt ute och jag har en balkong. Men jag har även en hemtenta där jag ska svara på jättekluriga frågor om bland annat somaestetik och den estetiska vändningen. Svåraste tentan hittills. Så jag får fortsätta hålla mig från balkongen och solen. Mot min vilja.


Precis innan sommar: estetik och Kulturernas karneval



Nu ska jag påbörja terminens sista hemtenta i Estetik! Även om jag inte förstår någonting av frågorna hoppas jag hinna så mycket jag kan innan helgen. I helgen är det Kulturernas karneval här i Uppsala och jag ska vara volontär. Än så länge har jag valt att bara volontära på fredagen bl.a. som nattvakt i Engelska parken. Kom och säg hej om ni inte kan sova. Eller ännu bättre, bli volontärer själva (vilket faktiskt behövs)!

Och glöm inte att det är Eurovision song contest på lördag! Mycket viktigt. Bättre än sån där sport på tv.

SOL VARMT HÄRLIGT


Zucchinipasta

Provade på det där med att göra zucchini till pasta.
Betyg: slemmigt men mättande

We must have been dreaming

Lyssnar på gårdagens Musikguiden med Anna Ternheim feat. Dave Ferguson. Och det spöregnar ute. Så. Jävla. Mysigt.

Somewhere in the Universe, there must be something better than man!

Helgen börjades med att efterlängtat se Apornas planet - (r)evolution (The rise of the planet of the apes, 2011). Efter den fick jag jättelust att se Apornas planet (1968) som jag bara har sett när var barn och kommer därför inte ihåg så mycket. Det enda jag kommer ihåg är ett enda beiget blurr och en begraven frihetsgudinna. Efter att jag tittat på den insåg jag att det finns flera uppföljare! Så nu har jag sett Apornas planet - (r)evolution (2011), Apornas planet, Bortom apornas planet, Flykten från apornas planet och Erövringen av apornas planet. Den sista filmen, Slaget om apornas planet fungerade inte... Kanske lika bra det.


My Instagram


Åka buss till jobbet-utsikt idag. Genom mobilen blev utsikten lite coolare. Allt blir fint med Instagram.


Some people are dumb

Första dagen på universitetet i Engelska parken på två veckor på grund av tentavecka och ledigt över valborg. Den trötta dagen behövde kaffe. Med det tillkom även en viss humoristisk energi då universitetet erbjöd nya muggar till kaffet.
Kommentar på det här:
Avspeglar B&B sinnet på dagens studenter?