Comfort me, kladdkaka

Efter en tuff vecka blev helgen mycket gladare och lite godare.
Tunn kladdkaka med ett täcke av hasselnötter

Reality show

Idag gjorde jag rekord i att blöda näsblod.
Jag känner att jag behöver helg.


Fortfarande tentavecka

Och jag är inte färdig med tentan men jag har ju två dagar till på mig. Jag brukar ju oftast aldrig ha så värst bra tidsförhållning när det gäller dead-line till en hemtenta men jag brukar alltid hinna ändå. Fast den här gången blev annorlunda. Jag hade inte räknat med att min koncentration skulle flyga iväg till en annan planet och mina tankar fastna på helt andra saker som inte har något med feministisk konstteori att göra. Helt ärligt vill jag inte sitta här hemma och läsa om saker jag ändå inte förstår, medan en familjemedlem precis har hamnat på sjukhus. Ursäkta kryptiken men det är så jag säger det.

Bildkälla

Tentavecka

Det här med att jag skulle ta vara på de där två extra dagarna vi fick för att skriva hemtentan. Eeeh nej. Så nu gäller det för mig att vara seriös och skriva tills på fredag så jag hinner bli färdig med tentan då.


Chokladmuffins i präglad dräkt

Perfekt till helgen bakade jag chokladmuffins, ett recept som sällan misslyckas och går att variera nästan hur man vill. Denna gång blev det simpla muffins varav några fick innehålla spår av nötter. Men goda blev de i alla fall!

Can't you see that it's just raining Ain't no need to go outside

Denna regniga fredag sitter jag hemma. Jag ska baka chokladmuffins, plugga hemtenta och förbereda inför en födelsedagsfest som ska hållas här hemma imorgon. Förutom hemtenta lät allt ganska kul i den meningen.


Filmteori lika med humor

Efter att ha varit frånvarande från estetiken i två veckor på grund av trötthet på mornarna gick jag idag på den första föreläsningen på ett tag (och kanske mest för att vi började lite senare på morgonen). Efter föreläsningen kunde jag bara konstatera att jag älskar sådana föreläsningar som verkligen inspirerar!
Ämnet var film och filmteori och föreläsaren var någon slags filmvetare. Det var så jädrans intressant. Jag önskar att filmvetenskap fanns att läsa vid Uppsala universitet!
Jag som älskar att titta på dåliga filmer (helst gamla skräckfilmer) eller efter-experimentella filmer (ihopklipp eller titta på filmer baklänges). Sånt tycker jag är sjukt kul därför hade jag väldigt svårt att hålla mig för skratt när vi fick se flera stumfilmer eller 1940-talsfilmer. Föreläsaren visade dessutom ett klipp ur Die hard. Samma klipp tre gånger men en version med endast dialog, en version med endast ljudeffekter och en version med musik. Jag önskade att min vän Evelina hade varit med så jag hade sluppit sitta där själv och försökt hålla mig för skratt men ändå gubbgarva genom näsan. Vi två tillsammans kan ha ganska låg humor ibland och sånt där är fantastiskt roligt. Enligt oss.

Filmtips:
For the first time Kortfilmsdokumentär om filmbiograf med frågorna Vad är en biograf? Har ni varit på en biograf? Bäst från 2:44!
The Rope Hitchcock-film med mycket få klippningar. Scenerna kan vara 10 minuter långa, alltså i en enda sekvens utan klippning.
The little foxes Film från 1941 som innehåller då en ny hantering av fokus. I detta fall djupfokus.
Those awful hats Motsvarar filmen vi ser på biografen idag om att stänga av mobilen innan själva biofilmen. Fast 1909 var det hattarna som kunde störa bioupplevelsen.

Converse och blommor

Jag fick precis hem ett par converse som jag köpte på Blocket för 300 kr (!). De luktar fortfarande nya skor och verkar helt oanvända. Sicket kap.

Nu har mina blommor jag fick på min födelsedag slagit ut. Och det blir ju ganska hemtrevligt faktiskt.

Påsk rewind

Gratta Farmor
som äger en katt som sätter sina klor en centimeter under ens hud

Helgdagsgöra
Åt typ hundra kilo godis

Jag fyllde 22 och fick presenter
Jag fick ett förkläde, en sprits, akvarellgrejer, massa blommor, klassiskt presenkort och av den bästa fick jag ett guldhalsband (så jag kommer fömodligen inte få någon julklapp i år)


Jag fyllde 22 och bjöd familj på hembakat
Rensade frysen på kakor och cupcakes och gödade inbjuden familj. Dessutom bjöds det på hembakad födelsedagstårta

Påsk

Min påsk ser inte ut såhär. Tyvärr. Men jag hade tänkt ta mig en sväng förbi farmor på lördag som fyller 91 (?) år. Sen ska jag städa och baka nån slags tårta till min egna födelsedag på måndag. Jag vet att jag fyller 22 år.

I alla fall,
glad påsk för alla er som firar den med mat, släkt eller att bada med ankungar!

Taken for a fool

Yes, I was because I was a fool
http://www.google.se/imgres?um=1&hl=sv&sa=N&biw=1280&bih=642&tbm=isch&tbnid=aHT28OetZS4dBM:&imgrefurl=http://vi.sualize.us/view/940d2ee59f97c8f923715f3a495ae975/&docid=Y0xikuUncr6XRM&imgurl=http://cdnimg.visualizeus.com/thumbs/94/0d/marilyn,b,w,celebrity,funhouse,mirror,marilyn,monroe-940d2ee59f97c8f923715f3a495ae975_h.jpg&w=434&h=500&ei=QYt8T9_0AaGg4gSP-pi1DA&zoom=1&iact=rc&dur=428&sig=104432429748128331865&page=1&tbnh=136&tbnw=118&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:5,s:0,i:75&tx=35&ty=55
The Shins- For a fool

Hyperrealism

Idag på estetiken tittade vi på denna bild av konstnären Paul Cadden:
Detroit. Man skulle ju kunna tro att det är ett foto när det i själva verket faktiskt är en teckning i graffiti.
After.