Konst och visuell kultur i Sverige är inte alltid roligt

Kom precis på att oavsett om man mår skit eller är glad, blir man alltid gladare efter ett lyckat träningspass! Jag hoppas att känslan håller i sig ett tag. Just för tillfället är jag stressad över tenta och att jag inte har flyttat klart. Tentan (konst och arkitektur i norden från 1700 tills typ idag) har jag nästa vecka och jag känner mig inte alls speciellt förberedd. Jag måste läsa klart kurslitteraturen innan jag kan andas ut och jag tycker perioden 1700-1800 är tråkig.
Inte nog med att vi ska vara nerviga inför tentan, så fick vi även en uppgift inför besöket i Uppsala domkyrka, imorgon. Eve och jag ska prata om S:t Erikslegenden som är målad i kyrkan. Detta gör vi inte för att vi vill, utan för att vi måste. På kvällen blir det säkerligen lite roligare eftersom att Sofie ska firas med middag, förfest och utgång. Hurra.

Tack och lov

Nu sitter jag hemma hos mamma i Alunda och det har vankats fläskfilégryta på kvällen, tillsammans med mamma, bror, syster och hennes sambo. Jag och min bror försökte återuppbygga pusslet vi började på förra gången vi var hos mamma men det kändes lönlöst. Jag skulle egentligen ha jobbat idag men efter flera dagars illamående och huvudvärk blev det värre igår kväll och imorse. Tack och lov för extra stora värktabletter så mår jag mycket bättre nu. Jag låg kvar i sängen och tittade på big brother tills jag åkte till Alunda på eftermiddagen men tyvärr blev min frid i big brother-psykosen störd av en hantverkare som skulle fixa vår läcka i badrummet (fast tack och lov att det iaf fanns någon som kunde fixa och avsluta vårt projekt "Ta bort elementet i badrummet". De kanske ska sätta dit en fläkt också i badrummet, under några dagar eftersom att grannen under oss har klagat på vatten och fukt från taket...hm. Nu ska jag sova, mätt och belåten. Imorgon är det begravning för min farbror. Det ska iaf bli väldigt trevligt att få träffa släkten Svedbro även om det endast är på ett tillfälle som en begravning.

Smartare

Vi ville ha lite förändring i lägenheten och tänkte att badrummet skulle behöva göras om lite. Igår köpte vi en ny tvättmaskin med torktumlare. Överlyx. Eftersom att maskinen är lite större än den förra ville vi ha lite mer space så vi har idag tagit bort elementet i badrummet. Resultatet på det blev ett översvämmat golv med grönt vatten från elementrören som först sprutade rakt upp i taket. Jag fick hålla vakt, tills typ nu med att skrapa ned vattnet i avloppet. Det är ju sånt man vill sysselsätta sig med på en söndag och efter ett träningspass man bara ville dö efteråt. Under tiden jag vaktade grönt vatten, försökte Yacine skruva fast en plugg (som vi faktiskt hade köpt innan på ÖoB) men som tydligen inte alls passade så han fick åka till Coop eftersom allt annat stänger innan klockan fyra idag. Då började vattenflödet avstanna lite och jag kunde iaf sätta mig i köket och lösa korsord. Sen kom Yacine tillbaka med rätt plugg men nu var tydligen packningen borta. Åkte förmmodligen ner i avloppet...
Inte riktigt vår version av hur badrummet skulle se ut efter
dagens insatser som handymen

Vårt nästa projekt i badrummet är att byta ut toaletten...


Smart

För ett par veckor sedan beställde jag en Iphone 4 med ett tillhörande abonnemang, Smart från Tele2. Efter en vecka fick jag mobilen, "jippi!", tänkte jag. Men kunde inte hitta något papper med PIN eller PUK-koder som man måste ha för att låsa upp mobilen med. Jag tänkte att det borde komma senare, separat eftersom att jag fortfarande inte är porterad från Halebop.
Idag, en dag innan mitt nummer på Halebop försvinner blev jag ju lite irriterad över att jag inte har fått några koder hemskickade, som jag antog från början. Så nu på kvällen letade jag lite på Tele2:s hemsida hur man får tag på koderna och tittade lite på simkortet som jag fick tillsammans med Iphonen. Till min förvåning så fanns koderna på simkortets ram, man behövde bara skrapa lite trisslott för att få fram dem. Tur att jag upptäckte det nu.


Pussel is the shit!

Jag hälsade på min mamma i Alunda igår och det var mycket mysigt faktiskt. Min bror följde med och mamma bjöd oss på stekt strömming, med hemgjord potatismos och lingonsylt (!). Efteråt fick jag och min bror för oss att vi ville spela kortspel så vi letade genom hela lägenheten efter en kortlek men vi hittade ingen... Men vi hittade ett oöppnat 1000-bitarspussel! Vårt mål var att lägga klart pusslet på kvällen. Vi satt från klockan halv sex till tolv på kvällen (min bror gav dock upp halv tio) då jag i sista stund sprang fram och tillbaka runt pusslet för att göra klart det. Men insåg hur störd jag var och gick då och la mig.
Mamma var snäll och försökte spara det vi hade lagt ihop för att kunna fortsätta tills nästa gång jag hälsar på henne.
Min plan är i alla fall att jag ska köpa ett eget pussel för fan vad kul det var!


De bitar som inte är lagda var förmodligen de svåraste i pusslet eftersom att de till stor del föreställde sjö, himmel och snö...


PS
R.E.M. – ÜBerlin
Nu är en resa till Berlin bokad i maj, som jag besöker tillsammans med Eve och Fia för att se vad staden har att erbjuda!
DS

Eat my fear

Jag skrev ju i ett tidigare inlägg om ett arbetsmarknadsseminarium jag skulle gå på och mina förväntningar var låga, kan man ju lugnt säga. Nu när jag har varit på det och faktiskt lyssnat på den där Daniel Daboczy, kom jag på att det kan vara bra (och snällt) att skriva att det inte alls var tråkigt och meningslöst utan istället det bästa seminariumet hittills. Första gången man ville lyssna på vad inspiratören hade att säga och dessutom skrev jag ned anteckningar (vilket inte har hänt på de tidigare seminarierna).
Duboczy berättade om sin erfarenhet som föredetta curator på konsthallen Färgfabriken. Det sa inte mig så mycket heller förrän han förklarade allt från vad en curator gör och vad fan Färgfabriken vad för något (ja, en konsthall men att den låg i utkanten av Stockholm och hade ställt ut ett verk av David Lynch var rätt roligt att veta). Jag orkar inte riktigt återberätta hela föredraget utan ville mest bara informera om det mest intressanta:


CowParade
Startades av några schweizar som skulle sätta Schweiz på kartan genom ett konstprojekt. Kor finns i Schweiz = objektet blev alltså en ko. Amatörer och professionella konstnärer designar massa kor... Projektidén spred sig och finns även i Sverige då kon kan vara målad som en dalahäst. Väldigt originellt. David Lynch fick i uppgift att designa en ko och resultatet blev kanske lite mer annorlunda än målad ko. Hans ko, Eat my fear har ställts ut på Färgfabriken:



Maurizio Cattelan
Konstnär från Italien som gjorde vaxskulpturen Him, även den utställd på Färgfabriken.




Men jag tycker hans installation av påven är bäst.

Bra lördag

Igår var det fredag och lite fest. Vi var bjudna till Eve som hade the big birthday party (21 år) och det bjöds på hennes egna mycket, mycket goda vit chokladmoussetårta (tackar tackar!). Jag gick hem runt klockan ett, vilket är ganska sent för mig som brukar vilja gå hem runt elva, tolv för att sova. Så jag hade väl roligt fast jag var nykter, fast det brukar jag ju vara så det var väl helt enkelt roligare igår än vad det brukar vara kanske. Jävla roliga as, jag har till vänner alltså.


Idag, lördag började min produktivitet vid halv tre då jag åkte ned till Centralbadet för att simma. Fjärde gången jag simmar sen jag skaffade 10 gångerskortet förra veckan. Nästa vecka får det bara bli kondition och gym för att jag vill inte alltid lukta klor... Dessutom simmar jag alltid i en timme för att det känns mest värt för ekonomin. Eftersom att vi inte har handlat någon mat tills ikväll (förutom potatisgratäng.. mums) och Y har inte ens kommit hem ännu, får jag nöja mig med en protein bar med toffeesmak som jag länge tänkt prova men aldrig haft tillfälle förrän nu. Inte jättegod. Ikväll blir det i alla fall KÖÖÖÖTT, bea, potatisgratäng och en burk cola som jag längtat efter hela veckan!



Go with the flow

Jag behöver inte gå upp förrän efter klockan elva men vaknade av att någon tittar på Nyhetsmorgon eller Efter 10 i rummet intill. Jävla as. Men då har jag hela 20 mintuer till min godo, tänkte jag. Jag ville titta på Big brother på tv elva PLAY (seriöst) men får nog spara det nöjet tills imorgon istället. Jag ska iväg lite senare på ett arbetsmarknadsseminarium med Daniel Daboczy som ska prata om sina erfarenheter i branchen. Kan inte säga så mycket om det ännu eftersom att jag inte har sett det men det blir väl ungefär som de tidigare seminariumerna. Ganska tråkiga men nödvändiga.

Jag fick min Iphone 4 igår! Den var mycket fin och jag fick en stunds lycka tills den blev totalratad av min N8-användare till pojkvän som sa att glaset kommer att spricka när den blir kall (vilket det är i Sverige ganska ofta), den är för hal och för Apple-styrd. Vafan, jag köper inte en mobil för att sedan ångra mig. Jag ska ha så kul med min Iphone än vad man kan ha med N8:an som dessutom har kasst operativsystem. Längtar tills jag kan spela Angry birds (ett ofrivilligt beroende jag utvecklat) på min egna telefon!



Queens Of The Stone Age – Go With The Flow
Börjar ladda lite smått inför deras konsert i maj

"I am responsible"

Eftersom att jag inte hade någon föreläsning eller seminarium att gå på idag skulle jag väl egentligen ha jobbat idag (som jag ska göra de dagar då jag har ledig tid) men när alarmet ringde imorse så orkade jag aldrig gå upp. Jag har aldrig varit en morgonmäniska men det senaste halvåret har jag fan fått problem med att gå upp, oavsett om klockan är sju eller halv tolv. Jag är lika trött ändå. Imorse fortsatte jag sova tills klockan var 12.26, då jag gick upp och gjorde äggröra (enligt recept ur rutiga kokboken). Jag hade kunnat sovit längre men någon måtta får det  vara. Jag var ju faktiskt hungrig.

För att inte få för dåligt samvete av att jag struntade i jobbet idag kanske jag borde läsa lite kurslitteratur istället för att göra någon nytta. Jag får se sen om jag orkar hämta boken.


Lykke Li – I Follow Rivers
Tänkte att jag skulle börja lyssna mer på musik igen (lyssnar mest radio och när jag tränar bara) så sitter och lyssnar igenom Lykke Li's nyaste album. Ganska bra och funkar när man diskar.

To do in 2011

Under våren ska jag
-fylla 21
-flytta
-fira påsk med göteborgare
-titta och lyssna på Queen of the stoneage när de spelar på Cirkus
-kanske besöka Berlin

Under sommaren blir det
- konsert med Foo fighters (!)
- en eller kanske två turer genom södra Sverige
- en resa till ett varmare land

Under vintern
- drar vi kanske till Thailand
That's it.

Hoppas tilläggas
-besök på Grönalund under sommaren
-besök på Liseberg under vintern
-kanske en resa till Svedbro casa i Spanien


Foo Fighters – Rope
En ny, bra och mycket Foo fighters-lig låt av Foo fighters

Arkitektursimningssallad från Cupido

Idag är det en onsdag och vanliga, störda människor går kanske vanligtvis upp kl 7 (Yacine går upp kvart över sex men han har ju blatteblod och är lite speciell av sig). Jag gick upp kvart i 11 och trodde jag skulle somna på stadsbussen (då klockan hade hunnit blivit halv 12...). Hur orkar man ha ett liv på mornarna? Föreläsningen gick i alla fall bra och jag höll mig vaken fast det handlade om 1700-talets arkitektur i Norden. Pennan glöd (på korsorden, urrivna från Metro och 18 minuter) verkligen!

Efter föreläsningen gick jag till Centralbadet och plaskade runt i en timme. Eftersom att jag bara skulle laga middag till mig själv idag så gick jag till Cupido och köpte med en sallad hem. Alltid lika gott och flottigt. Jag tog till och med bussen hem (mjuka linjen, som bara pensionärer och utvecklingstörda åker med) för att komma hem snabbt för att jag blev så hungrig och sugen på salladen.

Salladen är slut och jag ska nog göra något mer vettigt nu än att skriva ett meningslöst blogginlägg. Jag ska nog se på Big brother.

Det var ju tänkt att jag skulle lägga upp en bild på en fin svensk 1700-talsbyggnad men hittade den här fina bilden istället. Så töntiga.

Bloggbloggbloggblogg

Det här med blogg verkar ju aldrig dö ut och tänkte det var dags att haka på innan det är försent. Det här är i och för sig den andra boggen jag skapar. Min förra blogg var på Worldpress och fan vad jag ledsnade på den. Skrev tre inlägg och sen skaffade jag mig ett liv... Så det här blir andra gången gillt för mig och bloggandet. Jag känner att jag gör världen en tjänst, verkligen.