Mums i Alger

Fika hos svägerska.


I’m lookin’ to the sky to save me

Nu sitter jag i ett plan som förhoppningsvis lyfter och flyger till Algeriet. Jag kommer hem igen den 4:e april. Internet vet jag inte om vi kommer att ha där nere men förhoppningsvis kan vi sno av grannarna. Då kan jag blogga och lägga ut lite bilder. Vad jag nu kommer att ta bilder på. Planeringen på exakt vad vi ska göra där nere är något vag.
 
Kanske blir det någon titt på gamla romerska murar?
 

 

För bortskämda tårtor

Efter att ha suktat hela veckan slog jag äntligen till på ett tårtfat från Kosta Boda. Serien Anna har legat ute på Let's deal för rätt så hyggliga priser och jag tyckte tårtfatet var så fint! Egentligen skulle jag gärna vilja ha assietterna också men bestämde mig för att endast köpa tårtfatet... Åh, vad jag kommer att ångra mig.
 
Här finns dealen.

Waffle up

Nästa vecka är det våffeldagen men eftersom jag är bortrest då, ligger jag i riskzonen att bli utan!(!!!!) Därför gjorde jag några idag istället...
 
 

Trodde våren var på G

Men så kom den här dagen och bjöd på lite snöoväder.
Tack för att man lämnar landet (som flyttfåglarna lämnade, återkom till och flydde igen) för ett tag på måndag!
 
 

Giftfritt ska de va

Köpte lite produkter från Softskin som endast säljer ekologiska produkter.
Schampo, balsam, massageolja för magen och vattenbaserat nagellack

Film på bio - kommande

Croodarna. Eller ja, The Croods. Den här måste jag se! Får bli nästa biofilm för mig och min 15 år äldre bror.
 
 
 
Och sen en till film som jag absolut inte tänker missa!
Nä, där ljög jag. Den här filmen kommer jag förmodligen aldrig få för mig att se. Inte förrän jag fyllt 50 i alla fall.

Preggoplagg H&M

Nu har jag beställt hem lite preggoplagg och även lite andra kläder från H&M för att de hade bäst och snyggast utbud. Byxor var verkligen högprioterat men jag har inga som helst förväntningar över att jag ens kommer komma i dom där jeansen. Men de såg snygga ut på bild.

Till ett mycket stort land i Afrika

Nu har jag fått visum och resa har blivit bokad till Algeriet. Excititng! Den 25:e drar vi för en liten vistelse på 10 dagar vid Alger. Ganska skönt att ha något att se fram emot under den här tiden av vintern som är kvar som för övrigt aldrig verkar ta slut.
 
Här kan man se Algers hamn i Zorns "I Algers hamn". På 1800-talet. Här kan man även se prostituerade damer (om jag inte minns fel från konstvetenskapsföreläsningarna). På 1800-talet. Ser ju riktigt mysigt ut.

We live thinking we will never die, we die thinking we have never lived

Jason Becker - not dead yet. Fantastisk. Vacker. Lite jobbig. Sevärd. Hela filmen finns på SVT play.
 

Mer tid åt livet, tack

Just nu känner jag att det är dags att plöja genom lite filmer. Kanske både bra och mindre bra filmer...

Årets andra nedräkning

Fram till ultraljudet är Dagen beräknad den 11:e september...
 
Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Preggoplagg

Igår upptäckte jag bristen på mammakläder i Uppsalas butiker. Efter att ha letat på H&M, Lindex och Kappahl, går jag till Åhléns och där shoppar jag loss på strumpbyxor och leggins. Jag hittade faktiskt ett par strumpbyxor för gravidmagar så det blev väl dagens fynd på min förväntansfulla mammakläder-shoppingtur...
 
Just nu växer det så det knakar (på ena sidan av magen) så skulle verkligen behöva lite sjyssta preggobyxor. 

En fredag

Jag tackar Raw på turné för en ypperligt underhållande afton (och det var halva pris, mycket bra). Och mina vänner förstås. Det är tack vare dem som jag trotsar min trötthet och tråkighet och går med och tar en öl utan att jag dricker öl. Nu ska jag sova. Har längtat efter det sedan jag gick upp ur sängen imorse.


Set a butterfly on fire!

När jag hittade dom här klippen med Conan O'Brien som en "Clueless Gamer" spela olika tv-spel blev jag så lycklig. Conan gör mig aldrig besviken.
 
Påminner lite om när jag spelade Skyrim för första gången.

Nedräkning - Årets bästa

Jurassic Park har biopremiär i 3D den 10:e maj. Det här så fantastisk! Jag har själv förbjudit mig själv att titta på filmen innan den 10:e maj för att få den bästa upplevelsen i biostolen. Jag längtar töntigt mycket.

 
Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Jag är tillbaka så att säga

Nu när vintern snart övergår till bättre tider, alltså varmare, kände jag att det var dags för mig att börja blogga igen. Hösten och vintern bestod av heltidspraktik på Liljevalchs konsthall vilket inkluderade 3-4 timmars pendlande morgon och kväll. I och med detta kände jag att jag inte hade tillräckligt mycket ork för att göra något som att blogga. Eller leva ett liv. För att sammanfatta praktiken i alla fall: Rolig och givande. Helt klart det bästa med min utbildning!
 
Det som har hänt sedan årets inträde är att jag har en termin kvar till min examen och spenderar den med Historia A och en växande krabat i magen! Sen fick jag mitt första syskonbarn i januari. Just det ja, jag gifte migockså. Inte på papper dock men inför Gud. Och jag är inte ens religiös.
 
 
Det tråkiga med detta uppehållet är att jag upptäckt att jag inte har några läsare kvar. Hoppas det blir ändring på det!