Annorlunda bröllop

I helgen var jag på bröllop i Nora som var i temat 1870-tal. Det var jättefint med brudparet som åkte med häst och vagn till och från kyrkan. De flestas klädsel tillhörde temat, dock inte mina (hade tyvärr inga 1870-talskläder liggandes hemma) men det viktigaste var kanske att brudparet i alla fall tog temat seriöst då deras kläder, vigsel och middag var lite 1870-tal. Det serverades bland annat Janssons frestelse och ostkaka

Detta var mitt första bröllop jag någonsin varit gäst på och jag är glad att det blev ett temabröllop istället för ett uttjatat sagobröllop!

Mer äppelkaka åt folket

Fann lite övergivna Granny Smith i fruktskålen och eftersom att köket redan är invaderat av blomflugor ville jag inte låta äpplena ligga kvar där.
Det blev en äppelkaka (min första någonsin faktiskt) och den blev jävligt god! Gjordes på typ havregryn, socker, mjöl och sirap. Superlätt rätt!

Synd bara att man alltid måste slänga hälften av vad man lagar och bakar eftersom inget mer går åt här hemma. Önskar att vi hade grannar man faktiskt kände. En tant. Åh, en tant vore ju perfekt!
Eller så får man helt enkelt utöka familjen.
Det är ju så synd att behöva slänga en så god äppelkaka liksom!

Hemma från kebablandet

Nu är jag tillbaka från Turkiet, Alanya!
Det var väldigt skönt att få komma bort från Sverige ett tag och vara i riktig värme istället!
Vi bodde några kilometer från Alanyas mitt men hade ett eget litet centrum i kvarteret vi bodde så vi var bara i Alanyas city under två kvällar. Övrig tid spenderades vid våra närliggande restauranger, havet och vårt lilla lägenhetshotell. Allt var precis lagom mysigt och roligt (speciellt den turkiska aftonen med buffé på hotellet då vi blev tvungna att dansa turkisk dans) men vi längtar redan efter nästa resa då vi planerar att åka till Tunisien eller Thailand.

Nu ska jag försöka njuta av det som är kvar av den svenska sommaren, om det går. Verkar ju bara regna och blåsa hela tiden. Sen när väl solen är framme blir det snabbt höst. Sen blir det vinter som alltid känns som den kallaste någonsin. Och då blir man alltid sjuk.
Nämnde jag att jag längtade till nästa solresa?

Den här veckan har jag...

Åkt båt
Tog en dagstur med Ekerölinjen. Åt äcklig räkmacka, köpte ingenting i taxfree och blev väldigt åksjuk på vägen hem då vi körde vilse i bushen

Upptäckt Rimbo
Var i Rimbo i två dagar för att säga hej till min bror som precis flyttat dit. Upptäckte då en annan del av Rimbo som jag inte har sett förr: badställena!


Packat
Idag har jag börjat packa väska inför imorgon. Då lyfter vi till Turkiet och kommer hem igen nästa helg!

Here we go again

Eftersom att det var så länge sedan jag skrev några inlägg här lägger jag upp hela två inlägg ikväll! Hurra!

På tränings-och hälsofronten har det gått helt okej. Jag nådde bland annat min målvikt vid början av sommaren och har nu gått ned 10 kilo.
Så jag har tagit det ganska lugnt nu i en månad gällande kosten och dragit ned lite på träningen. För cirka två veckor sedan slutade jag till exempel med joggningen och började istället öka styrketräningen för att stärka musklerna, speciellt i benen så att löpningen ska kännas bättre (förhoppningvis). Enda konditionen jag har tränat är cykling, rodd och promenader.
Men snart är det nog dags för nya tag! Jag har satt en ny målvikt och ska ned 5 kilo till.
Frågan är bara när jag orkar steppa upp. Varit så jädrans skönt med lov och äta (inom rimliga ramar) vad jag vill. Sött är gott liksom. Har till och med gått så långt att jag börjat dricka Coca-cola zero. USCH ( jag hatar sötningsmedel men är för svag för att motstå mitt coca-cola begär och väljer då light istället för vanlig)!


It's times like these you learn to live again

Ett tag sedan jag skrev ett inlägg här! Det har varit sommar och jag har ju varit helt totalt upptagen med att vara absolut ledig.

Jag har till exempel inte skrivit om min upplevelse av Foo Fighters grymma konsert på Stadion! Den var grym. För att de är grymma. Behöver jag skriva så mycket mer? Hm, jo... Jag har fortfarande en crush på bandet. Någonting som borde ha vuxit bort med åren, tycker man.

Sen har det varit midsommar som firades med La familia och co i sommarstugan. Väldigt tradioniellt och idylliskt med kubb, krocket, snapsvisor, jordgubbstårta, solnedgång över sjön och massa töntig kärlek!


Nu på kvällen har vi även bokat en resa till Turklandet! Åker på lördag. Längtar, längtar...