Vardagsrummet försvann

Eller the place to be, enligt våra möbler.
Vi ska renovera alla rum i lägenheten förutom vardagsrummet... När renoveringen är färdig om en vecka kommer bilder upp på en lite snyggare lägenhet!

Världens bästa dröm

Bästa drömmen jag hade för en vecka sedan. Jag skulle fika och valde mellan kladdkaka, chokladboll och chokladbiskvi. Jag velade hur länge som helst. Jag ville vara ekonomisk men samtidigt välja något gott (det här händer väldigt ofta i verkligheten). Jag valde till slut en chokladbiskvi för 18,90 kronor med en kaffe, vilket jag betalade i småmynt varav lite ören. Bäst av allt var att jag satte mig utomhus vid ett litet bord eftersom att det var sommar!
Sommar!

Borde ha lyssnat på instinkten och tagit sovmorgon

Idag är en sån där dag då man blir rädd för sig själv. En dag då man snällt står kvar vid övergångstället tills det blir grön gubbe fast det inte finns en bil i sikte och alla andra går över vägen. Jag står kvar för jag litar helt enkelt inte på mig en dag som denna. 

Jag ska köpa kaffe i kaffemaskinen på universitetet, stoppar i min tiokrona, ställer koppen under kaffekranen. Och trycker på knappen för te! Så det blev inget kaffe utan bara en förvirring då varmt vatten rinner bredvid koppen man ställt under kaffekranen. Haha, dumma mig. Men visst jag tar väl te istället. Nähä, där tog vattnet slut. Måste folk skratta åt mig?

Jag står och väntar på bussen (för att jag precis har missat den buss jag skulle ha tagit, eftersom att jag var dum och fortsatte förbi hållplatsen och bussen åkte förbi mig) och en tjej kommer fram till mig med brytande svenska. Vet du vart den här vägen är? och pekar på en väg i hennes mobil. Jag svarar: Ja, där borta! Tror jag. När hon börjar gå åt det hållet jag pekade mot kommer jag på att Just det, det är ju en sån här dag idag. Jag borde inte lita på mig själv och jag vet inte ens om den vägen ligger åt det hållet. Tio minuter senare kommer jag på att Jo, den vägen ligger där. Tror jag. Hoppas det. Jag vill hem.

En film om att marijuana och hamburgare tydligen är det bästa som finns

Igår såg jag Harold and Kumar go to White castle. Jag skulle se en komedi som jag inte redan hade sett så det blev den. En sån där "killkomedifilm" men den var i alla fall sjukt rolig. Eller snarare sjuk och rolig. Filmen handlar om Harolds och Kumars väg till hamburgerrestaurangen White Castle. De blir höga, rider på en gepard, rymmer från fängelse, opererar lite och flyger. Typ. Se klippet så kanske ni förstår nivån på humorn. Fan, vad jag garvade.

Helt normala, jag och onda asiater

Jag har ett problem. Förutom det där att få höra att ens C-uppsats inte ska bli godkänd, en vecka innan den ska lämnas in, har något annat stört mig så otroligt mycket den här veckan. Mer än vanligt det vill säga. Min jävla skräckfilmspsykos.
När jag var liten och senare i mina tonår älskade jag att titta på skräckfilm. Det var inte mer läskigt än det var underhållande. I högstadiet upptäckte jag och mina vänner som också var skräckfilmsfantaster de asiatiska skräckfilmerna. Inte nog med det roliga språket (som man ville lära sig och faktiskt snappade upp några ord genom att titta på dessa filmer) skulle ondskan i filmen alltid vara en asiatisk tjej med taskig bakgrund (oftast mördad och hämndlysten) i långt svart hår. Man undrade ju vad som var grejen? Men sen typ på dagen man fyllde 18 år fick man lite förstånd och insåg att det där är ju skitläskigt! Så jag slutade tittade på skräckfilm (nu menar jag inte filmer i stil med Halloween utan mer rysare som The Grudge med hon där asiatiska tjejen) och tittade egentligen inte på en sån där film förrän förra året. Jag föll för grupptrycket, ville inte verka mesig och sa: "Men visst, jag har ju ändå älskat skräckfilm." Betonar det där med har älskat, inte älskar. Det är tydligen stor skillnad på det. Jag såg kanske 1/3 av filmen. De närmsta månaderna efter att jag såg filmen hade jag svårt att vara ensam hemma. Om jag var det, gick jag hellre ut fast det var midnatt. Idag drömmer jag mindre mardrömmar men det går inte en dag utan att jag tänker på det där monstret. Måste vara tänt i ett rum innan jag går in. Måste titta bakom min rygg varannan minut när jag lagar mat. Duscha kan vara jobbigt för då måste jag blunda fast jag inte vill. Min sambos snarkningar har fått en annan innebörd då jag förr hatade dem för att de endast är lite irriterande. Nu vill jag att det ska vara helt tyst för annars kan jag ju inte höra om något annat skulle låta. Ni vet, om något skulle krypa på golvet eller i taket...
Jag tänker mig det här som kan hända om man till exempel röker marijuana en gång. År efter kan man hamna i psykos för att man var ung och dum några år tidigare. Så man ser skräckfilm, år efter inser man det läskiga och ba: "Ahhhhhhhh! Jag vill inte dö!".

Uppmuntran: En fin katt

Berlin Zoo, våren 2011

Nu vill man ju bara gräva ned sig och få vara lite deprimerad i fred

Jag kommer inte att bli godkänd på min C-uppsats och försöker med några dagar kvar att ändå ändra och skriva klart den. Jag kommer annars inte få nått betyg i Konstvetenskap C. Då kommer jag inte få några pengar från CSN och kommer väl bli återbetalningsskyldig om några veckor. Jag är sämst just nu!
Men allt ordnar sig någon gång. Men just nu vill jag bara gräva ned mig från allt det här. Jag längar tills jag slipper bryta ihop så fort någon frågar hur jag mår. Jag sa till min sambo att han inte får fråga hela tiden hur det är med mig. Då blir det ju bara gråtfest och 24/7-hjärtklappningen sätter sig i halsen. Som sagt, det är inte kul att vara mig just nu.

Men för att tänka positivt:
  • De finns de som har det värre. Eller mycket värre.
  • Om jag inte klarar uppsatsen den här terminen kan jag säkert få göra om den nästa termin.
  • När man väntar på nått gott, då är det bara härligt. Någon gång i framtiden är det här över även om vägen dit blir skamsen och ångestfylld.

En födelsedag och två tårtor +BIO

Jag bakade en födelsedagstårta, fast kanske inte i just bemärkelsen tårta. Snarare en god botten med god topping.
Min plan var att göra en lyxig chokladbotten på mörk choklad. Den blev misslyckad insåg jag när jag tittade till den i ugnen. Vet inte vad som gick fel där på vägen. Fredagen den 13:e?
Min plan B blev att göra ungefär samma kaka fast med vit choklad.
Så resultatet blev istället en vit chokladkaka med (som planerat) hallontopping, garnerad med hallon och mörk choklad.
Tårtan bakade jag i syftet att visa min uppskattning för min sambo och hans födelsedag (även om tårtan blev lite för feminin för en kille i ovårdat skägg). Han fick denna tårta och ett framtida biobesök. Han får välja biofilm. Han blev glad. Jag ska betala för att se Hamilton.

Behind the scenes:
När jag skulle göra smeten till den vita chokladkakan och hade knäckt i ett ägg, fanns det plötsligt två ägg i smeten. Jag hade fått ett tvillingägg! Måste ju betyda nått?
Tårtan bakades med spotifylistan Awesome i bakgrunden. Jag hoppas kunna känna smaken av Rolling Stones, Foo Fighters och Judas Priest.

Chocolate oatmeal cookies

Choklad- och havregrynskakor! På en torsdag!
De här kakorna är bakade med kärlek. Medan de bakades var spotifylistan Kärleken igång. Jag kan riktigt känna smaken av Bryan Adams och Roxette.
175 g Smör/margarin
2 1/2 dl Brun farin (eller 2 dl socker)
1 Ägg
3 dl Havregryn
1 1/2 dl Mjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Salt
175-200 g Grovhackad choklad + ev. 1 dl hackade nötter
175 grader i ugnen, 12-14 minuter
Blanda smör, socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna för sig. Blanda ihop allt. Tillsätt choklad och eventuella nötter. Klicka smeten med en sked på en plåt (för mig blev det två plåtar och 22 kakor). Heaven!

Tema: Kul

Om några veckor är jag färdig med konstvetenskapen. Då är min C-uppsats färdig och ska ventileras. Skrämmande tanke men fyfan vad skönt! Vårterminen blir fylld av Estetik A. Kul. Jag bara anar att jag kommer tycka att det helt plötsligt blir överdrivet mycket fritid så jag tänker söka nått extrajobb. Få lite pengar. Också kul.
Ett tips. Om en bild blir dålig, ändra den till svartvitt så blir den helt plötsligt mycket bättre och användbar.

Den jobbiga känslan som uppstår...

när minnet i Iphonen börjar ta slut.

Så trött

Det kan man se, för när jag är trött får jag stora pupiller som skrämmer skiten ur mig. Men mest andra människor.
Men jag ska försöka, som säkert de gamla grekerna sa:
härda ut dagen som en påse strösocker.

Spelet om tronen och Den nya jorden

Såhär början på ett nytt år tog jag mig tiden att titta på tv-serier. Jag har haft Game of Thrones sjukt länge på min dator men har inte tittat. Igår tittade jag i alla fall på två avsnitt! Och de var jättebra! Massa zombieliknande människor springer runt i skogen, de riktiga människorna har jättevargar som husdjur och fäktas med svärd för att överleva dagen. Hoppas att säsongen ut är lika bra!

Jag började även titta på första avsnittet av en annan amerikansk tv-serie som jag blev tipsad om eftersom att jag gillar Jurassic park. Terra Nova. Det var inga arga dinosaurier som framträdde förrän i slutet, vilket sög. Men jag antar att det är svårt att få handlingen i början relativt kort, speciellt om det handlar om jorden om typ 150 år som är helt förstörd och människor bestämmer sig för att resa tillbaka 85 miljoner år i tiden för rädda sig själva och jorden i framtiden. Svårt att få det trovärdigt utan att beblanda en massa prat om sjukdomar, miljösnack och "det här är helt normalt år 2149".

Fördelarna med att bo med en tekniknörd

Finns inga nackdelar.
En nyinköpt touchskrivare med (för?) många funktioner.

Första januari 2012

Då levde blommorna på balkongen.

Nyårsafton

Ett nyår som firades i storstaden, med roliga vänner och fantastisk middag!