The daytime of the night

Jag är ledig idag men ändå vaknade jag typ halv sju, tvingar mig själv att fortsätta sova och går sedan upp klockan nio. 15 minuter senare befinner jag mig på bussen till Carolina Rediviva. Vad är det för fel på mig idag!?

Efter ett effektivt besök på biblioteket är jag hemma till kl 10.45. Vad ska jag göra nu då?

Så nu (kl 11.30) har jag sett färdigt på True blood säsong 4, ätit makaroner med påläggskalkon och morötter, funderat ungefär tio gånger på att kanske gå ut och gå men vill uppdatera träningsmusik-spellistan först. Under mitt velande har jag även tittat på diverse youtube-klipp.
Och det gjorde min dag.





Tankar om ägg

Resultatet av att få lokalproducerade ägg:

Ett litet ägg. Ett stort ägg.

Tankar om mig

Jag pratar tydligen i sömnen. Fick höra att jag gjorde det första gången för ett år sedan och sen har det bara fortsatt. Den senaste veckan har ju dock varit extrem.

Förra veckan i Gripsholm: Eve vaknar av att jag säger något mitt i natten.
Söndag: Låter som en hund. Jag vet att jag kan låta som en idisslande häst men hund var något nytt.
Måndag: Skulle inte tro det!
Tisdag och onsdag: Oklart vad jag sa men tydligen var det tillräckligt högt för att väcka sovande människor i samma rum. Igen.
Andra minnesbara tillfällen:
Russin
Myror! : Reste mig upp ur sängen i panik och skulle lägga mig på soffan eftersom att det var myror i sängen.
En annan gång sa jag ett mansnamn. Som inte var min sambos.

Jag har även lyckats gå i sömnen lite grann. Den roligaste gången var ju när jag fortfarande bodde hemma med mina föräldrar och jag gick ut i trapphuset för att jag trodde pappa spelade instrument (alternativt dragspel) i tvättstugan. Låste ut mig själv från lägenheten.
Numera brukar jag bara resa mig upp ur sängen och vifta lite med armarna.

Men det är ju helt normalt eller?

Nytt album med Laura Marling

"Trogen Ung flicka = Äldre kvinna tex vårtor"

Ibland är jag så trött under vissa seminarier att jag omedvetet ritar missfoster som kanske avspeglar min person just då.

Bitter. Trött, hungrig och arg på tanter som tränger sig före i kön på pressbyrån, vilket resulterar i att man missar bussen.

The Thrills – Whatever Happened To Corey Haim?

Söndagar: Att det aldrig kan inträffa nånting i stil med "plötsligt händer det"-incident på denna veckodag

Läser ur kurslitteraturen Critical terms for art history till seminariet Samtida teoribildning och jag bokstavligt talat somnade när jag läste denna mening:

"To identify agreement classes in the system and their reproduction in a particular instance of representation- relations of ideal concord to which elements must confirm if and when they absorb the gender of the governing inflections- is to identify the emergent gender(ing), however complex, of the representation or of parts of it."

Jag tackar Whitney Davis för det.



Jack Johnson – Banana Pancakes

Gripsholmexkursionen: olika böjelser av gullig, mysig och fin

I veckan blev det exkursion till Gripsholms slott, Mariefred. Det blev först ett stopp i Strängnäs för att titta lite i Strängnäs kyrka men jag fascinerades mest av hur gulligt och mysigt allt var i staden. Gulliga gator, hus, fönster, saker i fönster. Allt var så mysigt!


Mysiga Strängnäs


Sedan anlände vi till Gripsholm och besökte slottet samt Grafikens hus. Väl i Mariefred kunde jag bara konstatera (till skillnad mot gulliga Strängnäs) hur fint det var där. Och mysigt. Fina utsikter, fint moln, fin sjö, fint slott, fina hus, fin kyrka, fint hotellrum, fina smörgåsar på kaféet.

Fin ångbåtsstation

 

Ett fint, stort moln (nämndes i aftonbladet) över Grafikens hus

Fin utsikt från Gripsholms trädgård

Ett fint och mycket realistiiskt uppstoppat lejon från 1700-talet


Regn, vind, kallt, vart fan kom alla tekoppar ifrån?

Höst. Förstår inte varför vissa får sådan ångest när hösten infaller. Bara man inte behöver befinna sig utomhus tycker jag att hösten ändå är helt okej. För att (som alla borde veta!) hösten är till för att folk ska sitta inomhus med en kopp te och käka ost. That's it. Gå inte ut! Om du inte måste förstås. Ta bussen, bilen men ta för i helvete inte cykeln bara.
Imorgon ska jag åka på exkursion till Gripsholm. Och det kommer bli så jävla kallt.

Spelningslista: Höst 2011
Spelningslistans one hit wonder: Tom Waits – Falling Down

Kulturnatten 2011

Och nu tänker ni: Hm, en uppsalabo och allmänt kulturell person går på kulturnatten. Klart den personen utnyttjar läget till fullo och tittar på kulturella danser, okända konstverk av okända konstnärer och lyssnar på konserter med lokala talanger som bara spelar deras tråkiga, egenskrivna låtar.

Nja, det var snarare såhär: Ja, låt oss gå på kulturnatten, gå in och ut i Gustavanium för att sedan sätta sig på O'Learys för att dricka öl kvällen ut, tills man går till Burger King, där man äter en Whopper tills klockan blir halv två och man tar svarttaxin hem. Ungefär så var det.

Men till mitt försvar så blev det en jävla kulturell mångfald på O'Learys då vi bestod av två svenskar, en ukrainska, en mexikan, en peruanska samt min lille algerian.
Och okej, vi var en jävla mix men behövde de ens fråga från vilket land jag kom ifrån?
!


Sådant jag inser när jag ledig och hungrig

Ägg är ju jättegott!

Måndagar

Borde börja laga middag. Men soffan är trevligare. Kom på mig själv med att stirra upp i taket istället för att göra som vanligt folk och slå på tv:n när man får tråkigt. Fast jag hade ju inte tråkigt. Jag upptäckte att någonting kröp i vår lampkupol. Måste vara varmt och behagligt där inne.
Men hur kom den in dit egentligen? Och hur länge har den varit bosatt i vår lampkupol? Jag hatar förövrigt den där lampan. Måste ha den på maxstyrka för att den inte ska låta eller blinka, vilket den gör ändå. Hoppas det lilla äckliga inkräktarkrypet förstör den from the inside and out i alien-style. På tal om kryp, jag ska inte fortsätta prenumerera på tidningen Sofis mode och jag hatar folk som går för sakta fram till bussar.
Jag känner att det kommer bli en fortsatt trevlig dag idag.

Ett inlägg med syfte att inte nämna min sodastream

Andra dagen på terminstarten! Jag borde ha kommit på ett ämne för C-uppsatsen idag men det står stilla. Otroligt stilla. Eftersom att jag tycker om 1900-talskonsten mer än andra epoker så fick det bli mitt "än så länge-ämne" och jobba vidare på det.
Lite senare under eftermiddagen fick vi information om vår exkursion som blir till Gripsholm. Och Strängnäs (så otroligt underhållande ortnamn. Strääng näääs). Det bästa av allt är att vi ska sova över på hotell i Mariefred och får hotellfrukost. Helt gratis!
Det bästa borde kanske vara just Gripsholm-besöket och titta på konsten-momentet men det får vi väl se då. Bara för att jag kan vara en konstnörd behöver inte det betyda att jag blir upphetsad av all konst och en rundvandring i kalla slott.

30/8 LSED