Den "underbudgetade" filmen vill i alla fall jag se.

Nu sitter jag på buss till jobb. Jag är för trött för att vara effektiv och plugga. Därför kollar jag igenom alla sociala medier samt de lite roligare nyheterna (Aftonbladet). Då läser jag en fruktansvärt cool grej...
 
Nu är det för övrigt bara 5 dagar kvar till Jurassic park 3D på bio...

Lite graviditetskilosnack - v.25

Jag har inte vägt mig sen graviditetsvecka 8 och har sedan dess haft lite...ja, ångest över att behöva gå upp på vågen igen. Men imorse gjorde jag det. Till min förvåning ligger jag (enligt viktkalkylatorn på blimamma.se) typ helt normalt på viktkurvan! Hallelujah!
 
Min vikt är: 76,9 kg
"En lämplig vikt för dig i vecka 25 är: 75,9-77,2 kg"
 

Nu måste jag gå och äta nått...

 


Och sen har vi nog båda en liten crush på den där skitiga polisen.

Äntligen en tv-serie (som inte är typ Big bang theory eller Forensic files) som både jag och min sambo kan titta på tillsammans! Copper. I 1860-talets skitiga New York City. En skitig polis. Och till och med the Opening Credits är skitig, och snygg.

Reflektionspya

Jag skrev omtenta igår. En omtenta som jag hade pluggat till, jättemycket. Från dag till kväll. Eftersom att jag nästan klarade den tentan första gången, kände jag mig igår rätt säker på att det skulle gå bra på omtentan. Men jag ska visst ha 100% otur eller något för trots mitt iver att jag skulle klara denna omtenta, fick jag till slut lämna in blankt. Blankt! Jag som nästan klarade den där tentan vid första tillfället och hade efter det pluggat såååå ambitiöst... 
Japp, det blir dags för den bilden igen.
 
Det här skulle bli en rolig kurs! ROLIG!

Jag ska inte ljuga. Jag kan ofta känna mig sådär. Lite som när man har abdikerat.

Ingen press på mig själv men jag måste i princip klara tentan imorgon. Annars blir det synd om mig. Lite som att jag faktiskt kommer att skita i att göra klart kursen helt och hållet annars. Så jag håller tummarna...Men ingen press.

Jag visste att jag borde ha satt mig och pluggat någon annanstans förutom framför tv:n

Tenta på lördag och här sitter jag och tittar på Sjunde himlen. Dagens ämne är att man inte ska ljuga för sin mamma om sitt golfberoende. Och pastor Camden är bekymrad. Så väldigt bekymrad. De bäst spenderande 40 minuterna på länge.
 
Och det där var min...fjärde.

Så taggad inför sommarens bikinimode.

Gymmet för första gången på hela året. Det blev promenad i 4 km/h på löpbandet. Av hastigheten att döma så ja, jag gick i smärta. Men lite mysigt var det att vara tillbaks i alla fall.
 
Det är tur att man kan ta buss överallt i vardagslivet så att man faktiskt kommer fram någonstans.

Jaha, är det sommar nu? Fy.

På en så varm dag som denna var det faktiskt skönast att ligga inomhus på soffan och studera krabatens kung fu-teknik mot hela fem bilar. Kämpigt. Och själv känner jag mig totalt utslagen och uttorkad. 

Has anyone in this family ever even seen a chicken?

Just nu längtar man ju efter att den nya säsongen av Arrested Development ska släppas. Extra taggad blir man när man tittar på gamla godbitar från tidigare säsonger.
Som till exempel den förträffliga "the chicken dance":
 

Äta med (tårfyllda) ögon

Jag har aldrig i mitt liv känt detta behov av att äta salami som jag känner just för tillfället. Salami på polarbröd. När man dessutom börjar gå loss på Google känns det ju bara elakt då jag för det första varken har salami eller polarbröd hemma, och för det andra äter jag egentligen inte ens griskött!
 

Tenor up my life

Eurovision Song Contest har kommit till Sverige, och ikväll: första semifinalen! Min guide till en lyckad ESC-vecka är (som typ de senaste åren) genom denna person/blogg.
 
Ett av bidragen i årets tävling kan jag inte få nog av. Om ni inte redan har sett det, får ni se det och så kommer ni att förstå. Eller så kommer ni kanske inte förstå någonting. Just det.

Mitt i förkylning och sammandragningar, kommer besöket

I helgen hade vi kafferep. Eller för mig och svägerskans dotter, läskedrycksrep. Trots mitt val av klädsel (pyjamas) var inte besöket av ingift släkt mig emot, för det gav mig en anledning att baka och det blev klassiska mockarutor med överdrivet mycket kokos pågrund av förgånget bäst före-datum...
 
 
 
 

Evil Dead - en liten film om ondska och död

 
Igår blev det fredagsmys på bio. Då såg jag remaken av The Evil Dead, Evil Dead. Inte nog med att de hade behållit "våldtagen av ett träd"-scenen fick man även se en del ondska som dödar, som sig kanske bör i dessa filmer.  Man fick även se hur en spikpistol bäst lämpar sig i sådana situationer.
Sammanfattningsvis: många redskap ur verktygslådan; blod från diverse lemmar eller väderförhållanden; svordommar som bara en besatt människa skulle kläcka ur sig; och till slut, en ignorant ungdom som får för sig att läsa upp några läskiga stavelser skrivna i okänt blod, ur en läskig bok som inte kan brinna upp och därmed får igång filmen... Eh, tack?
 
Betyg två på upptummande tanter-skalan.
 
 

Saker som junior i magen inte tycker om:

  • Att jag tittar på Saw-filmerna. Fegis. Just nu funderar jag på att se Evil Dead på bio i helgen och det ska bli spännande att se hur det reageras i livmodern då...
  • Lakritspengar. Jaha! Bara för att jag fyllde nästan hela godispåsen med dessa lakritsar som jag trodde var goda men nä usch, de skulle vi tydligen inte tycka om längre. Kul.
 

Om ni nån gång spelat det där gamla Sune i fjällen-spelet och klarat en bana och Sune utbrister detta: YES YES YES YES YES!

Nytt datum för när Jurassic Park 3D går upp på Sveriges biografer: 5:e juni!!!
På morgonen kommer jag skriva tenta så det ska bli trevligt med en efterlängtad biokväll (hålla tummar, korsa fingrar, be till Gud osv att datumet kvarstår) efter det. 
 
 
Nu ska jag fira med ett glädjeskutt.

Dagens historieföreläsning.

Nu har man lärts sig att nä, det finns fan inga snälla bläckfiskar.
 

Exotiskt.

Kl 21 i fredagskväll började vi färden mot Borås från Uppsala. När vi sedan skulle sova kl 4 på morgonen undrade vi lite hur vi tänkte med planeringen där. Aja, idag bär det tillbaka hem och vi tänkte åka i tid, enligt en annan planering. Borås är en stad som bjudit på noll folkliv på stan före kl 23 (B.F. utgång-till-krog tid) och typ regn.
 
 

TV-underhållning på dagtid.

Något man bara hör sägas på TV när Ullared sänds.
 
  • Några läckra diskhandskar.
  • Det blir kanoners.
  • Här har ni alltså Fantomen. Mannen i de blå långbyxorna. Mannen som kan få norrsken att uppstå när han kommer hem efter en arbetsdag i den fuktiga djungeln och drar av sig sina blå långkalsonger.


pretty pretty.

MAMA Spetsklänning H&M