Jaha, då var den klar



Nu återstår bara att skriva ett referat ur boken Den maskulina mystiken, sen är jag fri.


Söndag

En dag som denna kan jag skryta med att jag inte har varit bakfull sedan augusti förra året.




Men det var inte det jag skulle skriva om. Igår var det en kväll i min totala ensamhet. Okej, inte så tragiskt men jag ville helt enkelt inte följa med på fest och blev då lämnad ensam hemma. Precis som förra fredagen då jag var ensam på kvällen tog jag även igår tillfället i akt och tittade på filmer jag ville se och äta sånt som jag tycker om. Det blev mörk choklad med apelsinsmak, jordgubbar, lite överblivna sourcream n' onion chips och pepsi max.

Till film blev det först Shrek 4 som jag blev ganska besviken på. Inte alls lika bra som 2:an och 3:an som är mina favoritfilmer! Men slutet var det finaste av alla Shrek-filmerna. Jag grät.

Sedan blev det en lite mer djupare film, The Lovely bones. Jag ville se filmen eftersom att den bygger på boken med samma namn (Flickan från ovan på svenska) och att sedan Peter Jackson hade regisserat den gjorde den bara mer intressant. Den var helt klart bättre än Shrek 4 (om man nu kan jämföra de två filmerna med varandra) och det var mer förståeligt att jag grät till den här filmen, vilket jag gjorde ett par gånger... Jag kände mig så övergiven och ensam när jag låg där i sängen och tittade på filmerna så det krävdes inte mycket för att jag skulle snyta mig i täcket.


Bio är kul

Jag gick på bio i lördags med min sambo. Förra gången vi gick på bio fick han välja film och det blev Späck. Filmvalet säger väl sig självt att han har kass filmsmak men sen höll vi båda med om att Späck var en av de sämsta filmerna vi någonsin sett och han tröstade mig med att jag skulle ju få välja film nästa gång vi gick på bio.
Så i lördags gick vi på Scream 4. Och det var inte jag som valde filmen den här gången heller!

Men Scream 4 var väl ganska sevärd fast mest för att se hur mycket (ex?)paret Cox/Arquette har åldrats. Ganska mycket. Konstigt nog verkade Neve Campbell inte ha åldrats någonting.
Oj, vad man skratta. Fast jag vet fortfarande inte om det var meningen om man skulle skratta vid vissa scener men om hela biosalongen garvar för att en svärande, svart polis har fått en kniv i huvudet och fortsätter svära för att han har fått en kniv i pannan, då är det väl okej.
Okej, nästa gång måste jag få välja film...

Adam Brody hade en roll i filmen som "klantig" polis. Det var väldigt roligt för jag undrar fortfarande VARFÖR?

Fredag

Jaha, idag är det ensamt hemma tills ikväll eller inatt.
Jag har verkligen vant mig vid att göra mina sysslor och vara klar med maten till klockan halv fem så vad i helvete ska jag göra idag?!
Jag är ju sjuk så jag kan ju inte träna eller cykla iväg någonstans.
Jag får väl titta på tv. Se om jag kan skriva lite på uppsatsen.
Sen kan jag ju handla och köpa god mat som bara jag gillar. Som typ fetaost och cheeze ballz.

Fantastiskt. Härligt.

Sol i sinne...

Jag känner mig faktiskt ganska glad för tillfället. Anledning?

För det första, det är sommar snart! Och jag är helt fri från ansvar i sommar eftersom att jag inte har något jobb vilket jag tycker är helskönt! 100 % sommarlov!

Men innan sommaren måste ju plugget bli klart. Först hade jag en omtenta som jag fick reda på idag att jag klarade :) Tyckte verkligen inte om den tentan eftersom att den var ihoppressad med (enligt min mening för lång period) 1700 till modern konst.
Till sist uppsatsen i konstvetenskap B som ska lämnas in snart och det sjuka är att jag typ är klar. Jag är inte nöjd och den känns lite kort men den är princip klar för inlämning. Sjukt. Frågan är ju bara hur seriös man vill göra uppsatsen.. Men jag kan ändå bara få G på hela kursen så allt jag egentligen behöver är ett G på uppsatsen.

Sweden, Uppsala, home

Tillbaka från Berlin, efter några roliga dagar i staden. I Berlin blev det mycket kollektivåkande, sightseeing, museum, mur och zoo.

Eftersom att jag måste skriva på min B-uppsats känner jag inte för att lägga ned tid på att skriva om resan här på bloggen eftersom att ingen läser den utan jag. Men bilder kan jag ju lägga upp!

Första dagen blev det sightseeing i buss, då blev det många bilder på monumentala eller speciella byggnader i Berlin. Bilden nedan är ett monument för judarna


Andra dagen gick vi till Kulturforum som består av massa museum. Här är en bild från Gemäldegalerie, en målning av Tizian


Hotellet Plus Berlin såg ut som en gammal kyrka (eller nått?) och hade väldigt högt i tak


En dag gick vi på Berlin zoo. Här är några mysiga apor som åt snor


En glad elefant




Kattdjuren var oroväckande lugna



Liten bit av Berlinmuren


Fina apor på muren som fick äran att pryda min blogg

Off to Berlin

Snart bär det av mot Berlin. Eller först bär det av med tåg och buss till Skavsta flygplats för att spendera natten på hotell. Men imorgonbitti är vi flygande påväg till Berlin!

Väl där hoppas jag på
SOL
VÄNLIGA TYSKAR
INGA SKAVSÅR
SKOJ!

Check list

Varför kändes som att allt ska vara den här månaden för!? Nu har jag i alla fall fått bort min studentlägenhet från mina axlar och det känns skönt men nu återstår bara:

B-uppsats
Nu är det dags för uppsats i konstvetenskap B och jag skriver lite om konstnären August Malmström.
Han verkade så söt

Berlin
Mitt i uppsatsskrivandet åker jag till Berlin i några dagar tillsammans med några väninnor

Omtenta
Dagen efter att jag kommer hem från Berlin ska jag skriva omtenta i ämnet 1700-1900 talets konst

Viktresan
Jag hade satt som mål att gå ned 10 kilo till sommaren och har nu tre kilo kvar. Det är knappt en månad kvar till (vad jag kallar) sommaren och det blev så mycket annat den här månaden att det kanske inte går men försöka kan man ju alltid