Sista februari

Snälla snö och is, försvinn

Nyare, finare: frääscht

Nytt golv i kök, hall och sovrum samt sprillans ny toalett, nya rör och handfat med tvättställsskåp. Nu är köket jättegrått, sovrummet är jätteträ och badrummet har nog aldrig varit vitare.
Här kommer de lovade före- och efterbilderna. Fast det blev efter-och förebilder (mouseover).

Avancerad bakning

Choklad-cupcakes

Schh...

Cold day in the sun

Efter årets första simtur på badet, struntade jag i att torka håret och gick ut med mössan i solen. Det fick mig att skapa årets vårlista på Spotify.

First aid kit- To a poet

Canvastavla

En liten canvastavla som jag fick med mig från ett besök hos min mamma. Om jag inte minns fel så fick mamma tavlan i present av en konstnärs-granntant vid vår sommarstuga. Mamma valde motivet.
När jag var liten bebis brukade mamma sitta med mig under ett körsbärsträd med massa surrande bin i. Med tanke på det lite speciella motivet, blir tavlan värd att spara för min del. Den ser ganska god ut också.

Kameraväska: ett tips för den snåle jäveln

Det här fodralet köpte jag från USA till min Canon eos 600D, för knappt 200 kr (inklusive frakt och tull). Det är tydligen svårt att få tag i den här typen av fodral till systemkameror i Sverige om man inte är villig att betala över 500 kr. Jag som vill kunna ha kameran i min vanliga väska och inte i min big fat fotoväska, blev överlycklig när jag upptäckte att den här typen fodral fanns för billiga pengar på ebay!

Sökord:
case, sleeveOP/TECH

Jag borde återuppta gammaldags skrivstil och reproduktionskonst

I söndags tog jag en sväng med bussen till min uppväxtsort för att äta frukost med min mamma med flera. Där fick jag med mig hem ett litet konstverk. Mästerverket är målat av mig, 10 år.


Bakom verket har jag förtydligat motivet och det visar sig vara en alldeles ypperlig reproduktion:
Carl Kylberg, Hemkomsten

Alla hjärtans världens onödigaste dag

Jag har väldigt svårt att ta den här dagen seriöst och speciellt människor som firar denna dag som om det vore julafton. Men hallå, "Alla hjärtans dag"?! Vad är det för jävla töntigt namn på en dag utan något större syfte än för äckliga par som måste visa ytlig kärlek (eller icke-existerande kärlek) för varandra genom ett sätt som miljoner andra människor gör på precis samma dag.
För det går ju inte att uppmärksamma kärlek alla dagar om året?

Okej. Jag kanske borde tillägga att jag även typ bojkottar julafton, och skulle kunna skriva en lista över det patetiska över just den dagen också.

/ Glädjedödaren

Detta ska jag nog fira med en semla

Jaha. Idag är första dagen på "det hälsosammare livet". Lagt på mig lite under vintern genom socker och fett. Träningen byttes ut till soffläge. Men som sagt, från och med idag blir det ändring på det. Jag har saknat träningen och tröttnat på att äta godis och kokosbollar varje dag så det här är rätt efterlängtat faktiskt!
Jag har redan börjat dagen med att skippa frukosten och äta pizza till lunch.
En skön låt

I have always loved the use of the horse as a symbol in art

Sådär, lagom till helgen är första hemtentan i estetik inskickad! Jag som trodde på en lugn helg hemma som vanligt men utan min vetskap bestämdes det att jag skulle bort ikväll och äta pizza eller nått (?). Fantastiskt.
Men imorgon ska det bli en lugn helg hemma (Melodifestivalen...). Efter den här helgen tänkte jag dessutom köra igång med träningen igen. Var ju två månader sen sist. Och jag ska skärpa mig på intagsfronten också. Godis och gott på helgen. Inte varje dag i två månader som det har blivit nu.
I alla fall, jag bjuder till sist på en bild på en häst som hänger i taket.
Det är konst.
Jag har förresten inte handlat ännu. Imorgon. Imorgon ska det handlas.

Yoyoyo jippie yey jippie yey

Efter en vecka i Gottsunda känner jag att förortslivet har satt sina spår. Speciellt nu när jag har kommit tillbaka hem till Nyby, Uppsalas finare förort. När vi kom tillbaka till den nyrenoverade lägenheten och accepterat att vi hade en toalett i vardagsrummet, då fattades egentligen bara lite mat i kylskåpet för att leva vidare. Men eftersom att vi inte hade kunnat veckohandla (som vi gör varje vecka på Ica Maxi) var det brist på just mat. Så här 5 dagar senare har vi fortfarande inte handlat och jag har under veckan skrapat ihop min frukost av det jag har hittat. Frukosten hoppar jag egentligen över och äter en kombinerad frukost/lunch för att spara på det som går att äta i kylskåpet. Ägg har vi jättemycket så jag äter massa ägg till frukost/lunch. Idag åt vi pulvermos och några fiskpinnar till middag. Efter det tog all middagsmat slut.
När jag under kvällen tittade på Livet blir bättre med Dogge Doggelito som pratade om sin svåra tid i fattigdom i förorten. Ja, då kände jag igen mig.
Men som Dogge sa, livet blir bättre. För imorgon ska vi handla mat.

Ett inlägg för att fylla ut tomheten i bloggen

Vad dålig jag har varit på att blogga den senaste tiden. Jag fick ju fly från lägenheten när den skulle renoveras och nu har jag fått hemtenta i Estetik A (som går superduper dåligt för övrigt). Men nu har jag flyttat hem igen efter en vecka i en annan del av Uppsala (Gottsunda). Mer än så har det inte hänt så det kanske inte är så konstigt att jag inte har bloggat så mycket
(eller inte alls).

Just det! Jag har köpt en körning med en Ferrari. Passar ju mig perfekt som är superintresserad av bilar (eller inte) och har körkort (inte i närheten). Med andra ord: uppgraderar presenten från bio till bil, till min sambo som fyllde år i januari. Om han inte blir glad över det här blir han utan mat och godis i en vecka fan.