Måndagsskoj

Det är sånt här som jag roas av.
Bibliotek skrämmer mig. Idag frågade jag tre olika personer fyra olika frågor på biblioteket om hur och var om allting. Jag brukar bara behöva fråga tre saker varje gång jag är där, men då brukar det alltid (jobbigt nog) sitta samma person vid informationen och hon jobbade inte idag :D
Jag läste detta stycke ur en av böckerna jag läser på biblioteket, som ska användas till C-uppsatsen. Böckerna består av brev skrivna av Prins Eugen:

År 1893, Prins Eugen skriver till Carl Larsson

"Vill du äta middag hos mig i morgon klockan 6 tillsammans med några andra begåvade konstnärer av skilda arter? Men den här gången får du inte strejka som i går hos Bobergs"
När jag läste ordet strejka tänkte jag direkt på ordet streaka och trodde också att han menade det. "Carl Larsson streaka inte på middagen, tack." Men sen förstod jag ju att jag hade fel och då blev det tråkigt igen.

Hösten i fina färger

Eller att Gränby kan vara vackert?

När vi ska gå på bio

Det känns som att man skriver av sig en del på twitter nu för tiden men jag måste bara skriva om att jag var på bio i helgen. Senaste gången jag gick på bio blev det Scream 4, innan dess var det Kommissarie Späck och den här gången såg vi Johnny English Reborn. Och varje gång är det min pojkvän som har valt film fast vi säger att vi ska turas om. Ändå så är det alltid han som får välja! Och efter Scream 4 tänkte jag verkligen inte gå på någon mer skitfilm som han har bestämt utan stå upp för min rättighet. Men så kom den dagen för typ en vecka sedan då min pojkvän (sliten och ledsen på livet för att han måste jobba över hela tiden) kommer fram till mig och vill att vi ska gå på bio så att han kan ha nått kul att se fram emot och för att vi sällan hinner eller kan göra något tillsammans som att gå på bio. "Fan. Nu måste ju han få välja film. Inte Smurfarna, inte Smurfarna". Och det blev ju Johnny English Reborn så allt jag kunde tänka på innan filmen var "Ja! Inte smurfarna, inte Smurfarna!" men kanske inte lika glad efter filmen. Betala 100 spänn för att se Mr. Bean. Och folk är mot nerladdning?

Men nästa gång, då jävlar är det jag som ska komma krypandes med puppy eyes och ba "jag lagar ju maten och städar sju dagar i veckan liksom...jag vill gå på bio"

Twitterflödet, läses nerifrån och upp.

Avslutande kapitel angående gamla böcker.

Fortsättning följde på det förra inlägget om gamla böcker och jag plus typ tre andra stod emot andras förtryck och visade vårt engagemang för gamla böcker! Även om jag nu förstår nackdelen med gamla böcker som luktar.
Det blir inte samma sak när sen varenda bok man ska öppna och bläddra i luktar nästan lite äckligt. Gammal strumpa, för att citera mig själv. Så att man tappade matlusten. Undefär som när vi förvarade maskar i kylskåpet.
Lite samma känsla.
Och sen att hejsonja twittrade om mig är ju coolt men hennes åsikt angående gamla böcker kan vi ju skita i.

C-uppsatsskrivande

Ingen gillade min statusrad som löd såhär:

"tyckte att det började lukta bränt eller typ gammalt.
Insåg sen att det kom ifrån den 80 år gamla boken av Georg Pauli
jag nyss läste ur."
Är det verkligen möjligt?! Gillar verkligen ingen gamla böcker? Eller böcker som luktar 1930-tal? Eller bara lukt? Eller böcker skrivna av kända svenska konstnärer om kända svenska konstnärer?!

Vad är det för värld vi lever vi? En tråkig värld.

Bakade muffins i väntan på att få äta mat...

Muffins med blåbär och björnbär

Som Oasis fast endast en bror

Här sitter jag med huvudvärk och har positivt överraskat mig själv med att ha skrivit en hel sida forskningsöversikt fast jag gick upp halvdöd, kvart över 12 efter en sömnlös natt.
Noel Gallagher's High Flying Birds debutalbum är förvånadsvärt bra. Jag tycker det bara är mysigt att alla låtar påminner om Oasis för Oasis var fan bra. Denna låt och The death of you and me är klart de bästa låtarna.

Spännande dag

Jag fick precis panik när jag insåg att skrivaren inte ville skriva ut mitt dokument som jag idag måste lämna in på skolan. När den fortfarande strejkade, 45 minuter senare ville jag inte vara med. Men sen så fungerade det ju, så allt är bra nu.
Så snart ska jag åka till skolan och lämna hemtentan (eller det teoretiska referatet för att vara exakt). Sen måste jag påbörja nya inlämningsuppgiften som är till C-uppsatsen som ska vara inne nästa måndag.
Jag kommer förmodligen infinna mig på soffan istället och titta på någon värdelös tv-serie.

Min tröja luktar bebis. Vet inte om det är gulligt eller bara väldigt äckligt.

När man vet när det är dags att dricka kaffe, men gör det inte

Alltså, kan man vara mer lättroad om man tyckte det här var det häftigaste och mest intressanta som hänt på länge:

Titta på de tre punkterna ovanför hennes näsa i minst tio sekunder. Titta sedan bort, i väggen eller taket


När de bra idéerna tar slut

Delar av innehållet ur Beyoncés musikvideo Countdown är till synes väldigt lik koreografens Anna Teresa De Keersmaekers video Rosas danst Rosas samt Achterland. Tydligen förnekar inte Beyoncé att musikvideon till Countdown är inspirerad av tidigare modernkoreografisk dans men nämner inte Keersmaeker alls. Verkar dessutom som att en del av diskutanterna vill tycka att det inte alls är plagiat eftersom att i slutändan kommer allt ändå åter igen. Bra idéer måste väl ta slut nångång?
Kanske vi inte ens ska börja kasta underliggande irritation på Beyoncé utan på skaparen av musikvideon. Antingen har Adria Petty (regissören till Countdown samt Tom Pettys dotter) haft otroligt dålig fantasi och rent av gjort danskoregrafin ur Rosas danst Rosas i en ny tappning (utan varken referering eller tydliga källor, vilket förmodligen är det provocerande i situationen) eller så fick hon en sånn där bra idé (en sånn där bra idé som vissa tror sig kan upprepas när bra idéer så småningom tar slut) till en musikvideo som bara råkade bli väldigt lik den idén Keersmaeker fick till Rosas danst Rosas.
Aftonbladet TV

Pingvin-skoj på en tisdag

Denna film visar pingvinernas skojiga tillvaro på Berlin zoo

Being crazy in paradise is easy

Nu är det natt och då ska man sova. Så jag tänkte prova på det där med att faktiskt somna innan klockan två på natten. Jag ska bara smygäta klart glassen först.
När jag var liten tyckte jag att månen faktiskt såg ut som en gubbe. En jävligt läskig gubbe också.

Frågor som kanske aldrig får några svar

Ja, varför? Varför?!

Och jag tycker den "amerikanska experten" inte har något egentligt svar. Man kan ju inte klippa bort hej dået i varenda prata i telefon-sekvens i tv-serier och filmer. Till alla amerikaner som förstår svenska där ute: SÄG HEJ DÅ FÖR FAN!

Det är inte coolt att bara lägga på.


The drugs don't work

Gör om bloggen tusen gånger men plugga verkar tydligen omöjligt för tillfället. Jag är inte ens speciellt nöjd med det senaste resultatet till header.

Dagens händelse för mig är min visdomstand. Den jäklas med mig, men förmodligen inte för sista gången eftersom att jag inte tänker tala med någon tandläkare om det. Visdomstanden kan göra vissa dagar (som denna dag) förjävliga för mig. Svullnar upp i både käft och hals, får ont i kroppen och i huvudet, känns som att jag har feber och blir yr. Inte kan jag äta normalt heller!

Kallar denna bild Visdomstanden som gjorde mig mycket ont

More Than Just an Apple

Steve Jobs


I have a lust for life

Kaffet bryggs på, frukosten är slut, jag har roat mig i paint, så nu ska jag försöka läsa allt jag kan om semiotik.


Min berättelse om det som förändrade min syn på torsk, och Ica Maxis fiskdisk

Varje gång jag öppnar kylskåpet påminns jag av att vi förvarar maskar i kylskåpet.

I söndags köpte vi ett paket torskfilér (extrapris på Ica maxi) som jag på måndagen skulle paketera om för att frysa in. Jag är väldigt glad såhär i efterhand att jag valde att använda plasthandskar. Överst på en bit fisk låg en miniatyrmask och krälar. Min erfarenhet av denna syn är ganska krass så min första reaktion är att skrika mask i fisken!
Utan någon som helst respons från Y som äter kebab i vardagsrummet, tänker jag att jaha, detta är kanske normalt och fortsätter kolla runt i paketet. Under en annan filé ligger en till maskjävel. Då kommer den här tanken till mig:
Det kan ju ligga fler maskar bland torsken men som har gömt sig i fisken. Fyfan, det här kan man väl inte äta med gott samvete.

Då kollar jag upp det här noggrannare med sökorden torsk mask på Google och får upp den här artikeln:
Om du inte tycker maskar i torsk är en trevlig syn, titta inte. Om du känner att du vill se bilden och läsa artikeln för att kunna veta vad man ska leta efter när man har köpt torsk. Titta, så slipper du äta mask till middag.

Så nu förvarar vi fiskpaketet i kylskåpet för att ta tillbaka det till Ica Maxi för att klaga, visa maskarna och be de äta upp maskskiten själva.

Hemtenta

Nu är det så att jag ska skriva hemtenta men det går ganska långsamt. Väldigt långsamt. Tar en paus efter varje mening jag skriver typ. Nyss blev det kaffe och kanelbulle-paus. Ganska självklart på en dag som denna. Nu har jag, skriva ett meningslöst inlägg i bloggen- paus.
Jag vet inte om det är så att jag tycker denna tenta är väldigt tråkig eller så, men det har till och med gått så långt att jag tog en paus då jag tog hand om disken. Kollade även genom alla mina bilder på FB. Och på mina favoritklipp på You tube. Sen har jag även spelat en massa Cross fingers på mobilen. Nu ska jag nog bara ta och skärpa mig. Ta en huvudvärkstablett och leka duktig.  I alla fall för en kvart eller så.

 

I efterhand: Sen jag skrev inlägget har jag inte (2,5 timme senare) skrivit ett dugg mer i dokumentet Teoretiskt referat eftersom att jag behövde kaffe. Stunder med kaffet kan aldrig bli för långa.


Helg i oktober

Den första helgen i oktober och jag har

  • upptäckt ännu ett muterat ägg. Blev äggröra.

  • åkte viking line till Åland med familjen. Åt massa mat.
  • introducerade hösten med söndagsfika. Tittade på Due date.