Juleströmper!

Det här är den bästa julklappen jag har fått av min farmor! Jättebra med halkskydd under fötterna också.

Finfin kamera

Nu har jag fått hem min nya och finfina systemkamera! Det blev till slut en Canon EOS 600D, fast jag hade innan julen egentligen bestämt mig för en billigare kamera, Nikon D3100. Men jag tyckte sen att det var ett bra pris på Canon 600D som jag innan tyckte var för dyr. Den blev ju lite billigare efter jul. Brabrabra!

Första bilden. Önskar att man hade haft nått intressant att fota på men vid tillfället valde jag mellan en krukväxt och bordet. Det blev bordet där det råkade ligga en godispåse och ett fat med utsmetad glass.

Äppelpaj med mandelmassa

Om man har överbliven mandelmassa hemma men inte tillräckligt för att ha den till en tårta med mandelbotten eller massa julgodis, då kan man ha den på en paj. Det provade jag.

Mandelkubb och chokladsnittar

Innan julen bakade jag glutenfria mandelkubb och chokladsnittar med syftet julklappar. Första gången jag bakade dessa kakor så det blev ju inte perfekt. Men smaken blev väldigt god på chokladsnittarna! Fast inte mandelkubbarna. Fågelmat.

Världens bästa julklappar

Det blev bestämt, inga julklappar i år! Men...
Jag fick en låda chokladpraliner av min sambo. Sen blev han fundersam över det dyra priset och tog fram vågen för att väga dem. Så nu måste jag tydligen äta varje chokladbit som om det vore världens dyraste, vilket jag tvivlar starkt på. Men han kanske jämför med mina hembakade ganska fula kakor som han fick av mig i julklapp. Jag tycker förresten hembakat är en underskattad present eller julklapp. Borde bli årets julklapp nån gång.
Men jag vet ju att inget slår årets julklapp 1996. Det här.


Jag har även fått Blondinbellas bok. Egoboost- Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer. Tack syster, precis vad jag behövde!
"Bästa höstmyset: Ta fram lite choklad och ha mini-spa hemma där du fixar naglarna och lägger ansiktsmask"
"Hade jag fått ändra lite på mig själv så hade jag: Varit en coolare tjej som inte hetsade upp mig över småsaker"

Av pappa fick jag lite kol i påse från Spanien.
Sammanfattningsvis, en bra jul.

Tjugofjärde december

Julafton



Min jul 2011

Min jul firar jag hemma! Jätteskönt! Skämtar. Klart jag vill träffa min familj men varför just på julafton? Jag hade tänkt plugga och kanske storhandla på Ica maxi för att få handla i fred utan alla jobbiga människor. Kanske jag lagar risgrynsgröt till middag för att få lite feeling men that's it fan.
Enligt tradition åker jag i alla fall till farmor på juldagen. På annandagen får jag träffa pappa och syskon över middag. Det är typ sånt jag vill göra vid jul. Lugnt, sansat, lite familj. Inte för mycket hysteri vilket det kan bli på just julafton.
Det hade varit skönt att vara helt ledig men har fortfarande en C-uppsats att skriva så får plugga ordentligt på julafton så jag kan umgås med familjen resten av julen! Ge mig vårtermin.

Den här julen är faktiskt en förbättring från förra julen då jag var ensam hemma hela julen i influensa och det enda jag gjorde var att titta på alla filmdelar av Nu är det jul igen med Tim Allen. Det jag orkade göra i matlagning var typ en macka som jag kräktes upp.
GOD JUL!

Tjugotredje december


Vad Twitter har att erbjuda i Sverige


Carl Bildt. Twittrar på engelska om typ viktiga händelser runt om i världen.
Cissi Wallin. Blir jättearg på folk som nätmobbar henne eller inte håller med henne.
Jonas Indie. Har fått bebis.
Lady Dahmer. Klagar över andra kvinnor, män och föräldrar.
Magnus Uggla. Är jävligt växlande. Glad, sur, ensam. Men mest bara gubbe.
Marcus Birro. Fotboll och massa samhällsproblem som alltid lyckas bli hans egna.

Tjugoandra december


Tjugoförsta december


Tjugonde december


Nittonde december

Här hade jag tydligen glömt att lägga in nått bakom lucka 19. Jag låter det vara så.

Hemma hos oss: Världens vackraste pizzor

Gjorda av mig. Ingredienser bestämda av muslimen, därav den totala frånvarigheten av skinka. Och fetaost.

Pizza nr 1.
All död åt kossan, i paprika: Tomatsås, ost, köttfärs, champinjoner


Pizza nr 2. All död åt räkan, i oregano: Tomatsås, ost, tonfisk, räkor, champinjoner

Artonde december

Enligt Google är det här världens sötaste tomte.


Sjuttonde december

Det var flera år sedan jag var på julbord. I år skulle jag ha gått på julbord men det blev inställt. Synd.


Låna gamla böcker

Jag började min väg till biblioteket med de här lätta fyra böckerna, som jag skulle omlåna på två olika bibliotek

Efter biblioteken beger jag mig hemåt med de här böckerna. Sju böcker varav två är de största, tyngsta och ömtåligaste böckerna jag någonsin har lånat. Hoppas det var värt det.
Jag trodde på mer men de vägde bara 10 kg.

Sextonde december

På julen ska man vara snäll. Annars kan det sluta såhär. Ett av mina favoritverk för övrigt.


Hemma hos oss: Tedags

När det är dags att dricka te. Tar mig tillbaka till Marocko-96 typ.
Steg ett. Skaffa färsk mynta och koka upp.


Steg 2. Ta fram koppar, lägg i tepåsar och eventuellt socker (eller mycket socker)


Steg 3. Sila myntvattnet och häll det i kopparna. Serveras med 3 sorters kakor och fikabröd.

Drick och ät för det glatta livet.

Femtonde december

Alla barnen glodde in i fönstret utom gubben och katten som bakade kakor.


Musikhjälpen 2011

Stöd Musikhjälpen som i år satsar för att alla flickor ska få gå i skola! Hittills har jag skänkt 150 kronor genom att önska tre låtar, 50 kr styck.
Jag ska nog önska minst en låt varje dag då minst 50 kronor per dag skänks för en bättre värld!
Önska en låt via sms:
72999
Skicka belopp 50, 100 eller 200 följt av ARTIST, LÅT och EVENTUELL MOTIVERING
T.ex: 200 David Hasselhoff Looking for freedom Alla som inte skänker pengar till Mh11 måste ha en riktigt bra anledning!

Fjortonde december

I vårat trapphus kan alla vara en hjälte.


Hemma hos oss: matlagning

Jag gillar att man enkelt kan redigera bilder innan man publicerar dem.
Här till exempel. Jag lagar en god orientalisk middag.
Ser ju riktigt gott och fräscht ut.
Sen kan man titta på den oredigerade bilden. Fast jag är icke-rökare är det svårt att inte föreställa mig själv som Peggy Bundy när jag lagar mat. Woops! Äh, aska är det renaste som finns.

Trettonde december

Lucia.

Som bloggläsare kan ni veta när jag borde plugga

Då bloggen har fått en makeover. Snygg vet jag inte men förändrad och det tog mig halva eftermiddagen. Inte så bra. Men du som bloggläsare kan göra skillnad! Skriv klart min uppsats om prins Eugen. Så ska allt lösa sig.

Glöm inte att kolla dagens julkalender här på bloggen.
Idag är temat skägg och lussebullar! Prins Eugen hade skägg.


Tolfte december

Skägg och fulländade lussebullar.

De sex nivåerna och normen som inte får en att känna sig speciell utan bara annorlunda, ful, utanför och bortglömd

Nivå 1. Jag är ett litet barn och lever i lyckliga livet. Tills man inser att något är fel. Gång på gång är man i situationer som får en bli förvirrad och undra som femåring, vad är det för fel på mig? Jag är ju bara mig själv. Att leka med de barn man redan kände var inga problem. Ingen som påpekade någonting. Men när man började leka med barn man inte kände. Sedan presenterar man sig och de andra barnen börjar skratta åt mig medan de säger Så kan ju inte en pojke heta! Jag blev ledsen för att jag är ju inte en pojke. Varför tror de jag är det? Det som var mest förvirrade när ungefär samma situation uppkommer bland vuxna. Vilken söt pojke. Min mamma skrattar och svarar, Nej hon är en flicka och pekar på det lilla hårspännet i det lilla blonda, lockiga håret jag hade. För det visade att jag var en flicka, även om resten av min utstyrsel visade att jag var en pojke. Jag var aldrig så mycket för rosa, klänningar gick an vid speciella tillfällen men jag hade ju bara kläder som tilltalade mig. Om då färgerna blå, grön och orange var fina för mig var inte det något fel. Om då byxor, T-shirt och keps var bekväma för mig var inte det något fel. Men för normen (kanske den som Lady Dahmer snackar om, inte vet jag) var det fel. Den fick inte mig att känna mig speciell utan bara annorlunda.
Nivå 2. Lågstadiet. Jag har en ryggsäck i färgerna mörkblått, röd och grön med en fotbollsspelande Musse Pigg. Jag tyckte den var fin. Jag hade rödblå keps med Bingo-Berra. Jag tyckte den var häftig. Vid det här tillfället vet jag att jag inte är som andra. Jag ser ju att jag inte passar in med de andra tjejerna i klassen. Långt hår som de flätade dagen lång. Precis som i nivå 1, var det barn som man inte kände som alltid skulle poängtera mina brister och fel. Sekundära källor satte också sina spår. Hon sa att du var ful. Eller när man står framför några barn man aldrig har sett förut. De skrattar och pekar. På mig. Jag låtsasgäspar för att få dem att tro att jag precis har vaknat. Att det är därför jag ser ut som jag gör. Mitt självförtroende fösvinner när jag inser att jag inte passar in i deras norm. Jag är ful.
Nivå 3. Mellanstadiet. Vid den här laget vill jag gärna inte synas. Jag vill inte räcka upp handen i klassen för jag hade ju lärt mig att jag var annorlunda och ful. Då vill man bara försvinna. Fast gärna in bland de vänner man hade. De var ju dock otroligt upptagna av att bli ihop och göra slut med alla killar i klassen. Inget jag lade mig i. Jag visste att ingen kille skulle bli ihop med mig eller ens dansa tryckare på skoldiscot för jag såg inte ut som de andra tjejerna. Jag hade inte långt hår. Jag var inte söt. Det här var konstigt nog värre än att barn står och skrattar åt mig som när jag var 8 år. Att nu veta att man inte alls passar in i normen för andra gjorde ondrare än min då laktosintoleranta mage. För jag kände mig utanför.
Nivå 4. Högstadiet. Här känner sig alla annorlunda! Ganska fort klamrar man sig fast i ett gäng som man hoppas kunna hänga med grundskolan ut. Men nu hade redan självförtroendet försvunnit. Man kände sig fortfarande otillräcklig. Fortfarande inte söt nog för att vara tjej. Inte ens i familjen kände jag mig trygg. Det enda man hade var några vänner i skolan. De ville egentligen inte vara med dig. Idag är jag glad att jag fick höra det här nu, efter högstadiet och inte då. Men helst hade jag klarat mig utan det för jag vet att ingen är samma person som när de var fjorton. Just då kände jag att de var det enda jag hade men var ändå rädd att bli bortglömd. Av dem och alla andra.
Nivå 5. Gymnasiet. Här passade man verkligen inte in i normen som sa hur en tjej skulle se ut. Jag kände mig inte bara annorlunda, ful, utanför och bortglömd utan också helt värdelös. Värdelös i skolan, i det sociala och i plugget. Oftast ville jag gömma mig för jag visste att jag var ful, det hade jag ju hört sen jag var liten och de scenerna ur livet kommer nog alltid att finnas kvar i minnet. Fast någon sådan scen kan jag inte minnas från gymnasiet. Mer än att folk tog avstånd. Att knappt ha nån kille som är intresserad av en. Att alltid känna sig nummer sist bland sina vänner. Det är ju egentligen såhär i efterhand man förstår. På facebook. För att man inte passade in i normen blev folk rädda och en efter en tar de bort en från FB för att de minns hur man var då, till och med lärare. För att man inte såg ut som alla andra eller betedde sig som alla andra. För att man hade utvecklat världens fobi för att prata inför folk för att man fått världens sämta självförtroende och visste att man var ful, tjock och var inte en tjej, enligt normen. Allting ovanför och innan den här meningen, vill jag glömma.
Nivå 6. Idag. Det bästa som kunde hända mig var att bli vuxen, sluta skolan, flytta hemifrån och hitta mig själv. Och det har jag gjort. Jag lärde mig att jag inte behöver andra människor för att känna mig som en värdig människa. Jag behöver bara mig själv. Sen träffar jag den människan som jag innan trodde att jag aldrig skulle träffa som fick mig att förstå att man behöver bara de viktigaste människorna i sitt liv. Även om det bara är några stycken är de dem som betyder något, för de får mig att känna mig speciell. Inte ful. Inte bortglömd.

Jag började livet som ett oskyldigt, karismatiskt barn ovetandes om livets normer som sedan skulle forma hela mitt liv och personlighet fram tills idag. För idag vet jag vem jag är. Inte den som andra vill att jag ska vara. Eller borde ha varit.
Nu försöker jag varje dag intala mig själv att jag är jag. Självklart.
Ingen annan ska säga något annat. Fyfan vad cheesy.

Elfte december

Elfte. Elva. Älva. Elf. Will Ferrel. USA. Gangsta.

God jävla helg

Idag har jag bara legat i soffan. Hela dagen lång. För att få något annat att göra innan jag går helt crazy och börjar plugga eller nått, så ska jag försöka komma över nått recept att baka. Men hittar ingenting. På alla bloggar bakar ju alla bara cupcakes och icke-pasta makaroner! Jag har en massa choklad: vit, mörk, ljus. Men inga idéer! Julbak? Kakor? Lite trött på att baka kladdkakor.
Så nu öppnade jag en låda After eight, jag hittade här hemma. Funkar ju nästan lika bra som hembakat.

Tionde december

Det är tragiskt. För att det är sant.

Nionde december

Har äntligen införskaffat en julgran och pyntat både den och vardagsrummet lite grann.


Åttonde december

Jag har dansat igen. Den här gången tillsammans med apan från Berlin zoo (ett kärt återseende) och Napoleon Dynamite.

Gott med skit

Sitter i soffan och väntar på att få hem en cheeseburgare från Max. Så stört. Jag äter skitsaker nästan varje dag nu. Jag är nog stressad. Har lite mycket ångest över plugget förmodligen. C-uppsatsen ska vara färdig snart. Och det är den ju verkligen inte! Sen blir det jul och då kan man inte plugga hela dagarna. Fan. Ska nog äta lite rostbiff medan jag väntar...

Nu kom Y hem. Han hade beställt en tripple cheese till sig men upptäckte nu att han hade fått med bacon. Vilken besvikelse och ilska det blev där på kvällskvisten. Vem fan ger (vågar ge) en hamburgare med bacon till en hungrig muslim liksom?

Sjunde december


Sjätte december

Här dansar jag en modern juldans tillsammans med Beethoven, Zach Galifianakis och Simba. Vi övade dansen i flera dagar och vi är nöjda över resultatet.


Femte december

Måste köpa julpynt nästa år.

Fjärde december


Tredje december

Idag är det lördag. Och då kan det ju passa bra med lite julbakning och kanske lite av det här. Om man inte är döv. Då blir dagens lucka förmodligen en besvikelse.

2:a december

Andra december. En dag till in på december. Igår började Nissene på låven del 2- Expedition: Julklapp. Det var ungefär likadant som Nissene på låven, samma skådespelare och karaktärer. Och om Asbjörn är med, kan det inte misslyckas.

1: december

Idag är det ju den första december! Jag måste försöka mig på en julkalender här på bloggen. Vad det blir för kalender vet jag inte ännu så det får helt enkelt bli en spontan julkalender, en julkalender utan något direkt syfte eller tema. Men dagens lucka är ju helt total jävla självklar.


En After Eight-låda

image description
Jag vet, det är inte helg. Men den bad ju bokstavligt talat, helt respektlöst till mig att äta upp den, nu!
End of story.